AT&T staat VoIP over 3G toe via Skype

De Amerikaanse telefoonaanbieder AT&T heeft in een persbericht laten weten dat het gebruik van VoIP over haar 3G-netwerk voortaan toegestaan is. Hiermee ligt in principe de weg vrij voor Skype om een aangepaste versie in de App Store uit te brengen.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

skype-iphone-appDe Amerikaanse telefoonaanbieder AT&T heeft in een persbericht laten weten dat het gebruik van VoIP over haar 3G-netwerk voortaan toegestaan is. De makers van VoIP-applicatie Skype hebben op hun eigen weblog verheugd gereageerd op dit bericht. Het gebruik van VoIP over 3G-netwerken was tot nu toe not done volgens Apple, omdat dit niet toegelaten zou worden door de verschillende mobiele aanbieders. In Nederland liet T-Mobile al eerder weten geen problemen te hebben met het gebruik van internettelefonie via haar 3G-netwerk. Tot nu toe is het (officieel) alleen mogelijk om Skype op de iPhone te gebruiken via Wi-Fi.


Ralph de la Vega, CEO van AT&T laat weten:

The iPhone is an innovative device that dramatically changed the game in wireless when it was introduced just two years ago. Today’s decision was made after evaluating our customers’ expectations and use of the device compared to dozens of others we offer.

Of Apple nu Skype zal toestaan om het programma dusdanig aan te passen zodat er gebruik kan worden gemaakt van 3G is nog niet bekend. In principe ligt die weg nu vrij hiervoor. Het probleem is echter dat als Skype zijn programma aanpast, dit wereldwijd gebruikt zou worden. Niet van alle aanbieders in alle landen is bekend of ze hier toestemming voor zullen geven.

Het is dus denkbaar dat Skype aangepaste versies uit zal brengen voor verschillende landen als de Verenigde Staten en Nederland, waar de telecomproviders die de iPhone officieel voeren hebben laten weten geen problemen te hebben met VoIP over het 3G-netwerk.

(Tipgevers: Hanzana, Larss, Tales en Niels)

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.