Sanoma investeert ‘paar ton’ in ontwikkeling voor iPad

Uitgeverij Sanoma gaat dit jaar enkele honderdduizenden euro's investeren in het ontwikkelen van toepassingen voor de iPad. Het bedrijf denkt dat het nog wel drie tot vijf jaar gaat duren voor het tablet echt impact heeft op de uitgeefbranche.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Uitgeverij Sanoma gaat dit jaar flink investeren in het ontwikkelen van toepassingen voor de iPad. In een interview met Emerce zegt Joris van Heukelom, directeur van Sanoma, dat het gaat om een investering van enkele honderdduizenden euro’s. Het bedrijf denkt dat het nog wel drie tot vijf jaar gaat duren voor het tablet echt impact heeft op de uitgeefbranche.
Er is al een demo klaar van het blad Autoweek, zoals je vorige week kon lezen.

Daarnaast wil de uitgever de tijdschriften Viva en Inside Gamer op korte termijn digitaliseren voor de iPad. Ook komt er een applicatie voor nieuwswebsite NU.nl, dat ook in handen is van Sanoma.

De uitgever verwacht veel van de multitouch-interface, die de manier van het browsen door content verandert. “Laten we ons niet blindstaren op de iPad, het is één van de vele apparaten. Het belangrijkste is dat mensen op een andere manier omgaan met contentconsumptie . De iPhone en Android hebben laten zien dat mensen hierdoor tientallen malen meer content tot zich nemen”, aldus Van Heukelom.

Sanoma verwacht daarnaast dat door de iPad de beeldconsumptie gaat toenemen in vergelijking met een pc. “Meer foto’s, meer infographics, meer video’s… Dat biedt voor het klassieke uitgeefvak weer kansen. Aan de ene kant veel rijkere content rondom bestaande merken en aan de andere kant nieuwe creatieve concepten.” Het bedrijf wil zich op beiden gaan richten.

Ook op Emerce te lezen: een interview met Gonny van der Zwaag, oprichter van deze site. Vanavond is ze een van de panelleden tijdens de bijeenkomst over de iPad en digitaal uitgeven van de IPAN.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 15:34
Categorie Kiosk
Onderwerpen chatten, instant, investering, ipad, messaging, sanoma, tijdschriften, uitgevers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.