Skype brengt videobellen naar iPhone en iPad

Skype gaat videobellen op de iPhone 3GS, iPhone 4, iPad en 3e/4e generatie iPod touch aanbieden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

skype nokia n900Skype was van plan om begin januari tijdens de Consumer Electronics Show (CES) Las Vegas iets aan te kondigen op het gebied van video. Maar de plannen zijn vroegtijdig gelekt, door Skype zelf. Een supportartikel op de website van Skype zelf beschrijft het videobellen via Skype op de iPhone.

Bovendien is Skype deelnemer bij het discussiepanel ‘Video Calling Gets Ready for Primetime’. Of ook andere smartphoneplatforms ondersteund worden, is nog niet bekend. Eerder bood Skype al videobellen op het Maemo-platform van de Nokia N900 aan, maar de ondersteuning was beperkt.

De webpagina van Skype legt uit hoe je videogesprekken op je iPhone kunt voeren, ook via 3G. Het is mogelijk om gesprekken te voeren tussen iPhone en desktopversies van Skype (Windows en Mac). Maar er wordt nog meer mogelijk, want huidige bezitters van een iPad kunnen straks ook videobellen. Het gaat dan om videobeelden in één richting: vanaf de iPad kun je alleen spraak sturen, maar wel videobeelden ontvangen.

De handleiding legt uit:

Om videogesprekken met je contacten te voeren heb je een iPhone 4, iPhone 3GS, derde generatie iPod touch, vierde generatie iPod touch of een iPad nodig. Heb je een iPhone of iPod touch met twee camera’s – voor- en achterzijde – dan kun je daartussen wisselen tijdens een Skype-videogesprek. Heb je een iPhone 3GS, dan zal altijd de camera aan de achterzijde worden gebruikt.

De video roteert automatisch, zowel voor beller als ontvanger. Videochatten met groepen of delen van je scherm zal niet mogelijk zijn. Je contacten moeten beschikken over: Skype for Windows 4.2 of hoger, Skype for Mac 2.8 of hoger, of Skype for iPhone 3.0 en hoger.

skype videochatHet online document is hier te vinden: How do I make video calls with Skype for iPhone?

Via: Engadget

Verduidelijking: videobellen voor iPhone en iPad is momenteel nog niet beschikbaar. Het gaat om een “uitgelekt” supportdocument. De daadwerkelijke aankondiging (en mogelijk beschikbaarheid) is begin januari 2011, als de CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas begint.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 december 2010, 21:21
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen skype, videochat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.