Skygrid: slimme nieuws-app krijgt nieuw ontwerp

De nieuwslezer SkyGrid heeft een nieuw ontwerp gekregen. De app sorteert nieuws op onderwerp, zodat jij je er in kunt verdiepen.

SkyGridSkyGrid is een nieuwsapplicatie die gebruikers meerdere artikelen binnen een bepaald onderwerp voorschotelt. Hierdoor kun je je helemaal inlezen over dat ene nieuwtje. De app heeft net een nieuwe update gekregen, die de layout een stuk visueler maakt. Het fotogrid dat eerst maar op een paar plekken terugkwam, vind je nu terug bij iedere sectie van de applicatie.

De ontwikkelaar van SkyGrid noemt het nieuwe ontwerp heel toepasselijk Photo Grid. Een woordspeling op de naam van de app die ook helemaal klopt: de layout is namelijk weinig meer dan een grid aan foto’s. Je bladert door een pagina gevuld met vierkante fotootjes heen, met een artikel achter iedere afbeelding.

Wanneer je SkyGrid opstart kom je automatisch op een grid met het belangrijkste nieuws van de afgelopen 24 uur. Tap op een onderwerp en je komt op een nieuw grid aan artikelen, allemaal over dit ene onderwerp. Vind je een onderwerp interessant, dan kun je er een abonnement op nemen en de ontwikkelingen volgen via het Following-tabblad. Daar kun je tevens algemene nieuwsonderwerpen volgen om wat je leest te specialiseren.

SkyGrid trekt zijn nieuwsonderwerpen niet uit jouw rss-feeds of sociale media, maar genereert zelf zijn nieuwskeuze. Hierdoor heb je weinig invloed op de websites die er in de app voorbij komen. Een gemis, want hierdoor ben je afhankelijk van Engelstalige nieuwsbronnen.

Onderstaande trailer legt uit hoe SkyGrid werkt, maar let op: deze gebruikt nog de oude layout van de app.

Downloaden: SkyGrid (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2011, 16:02
Categorie Nieuws
Onderwerp ontwerp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.