Sidecar voor iPhone: gratis onderling bellen en tegelijk live-videostreamen

Sidecar is een app waarmee je tijdens het bellen live-videobeelden kunt delen. Ook stuur je gemakkelijk contactgegevens, je locatie of een foto naar anderen tijdens het bellen. Je kunt gratis onderling bellen via Wi-Fi.

sidecar iphoneMobiel bellen doen we steeds minder. Het is eigenlijk veel makkelijker om te chatten, omdat je dan foto’s, video’s, je locatie en andere gegevens kunt sturen. Mocht je toch in een telefoongesprek zitten en informatie met iemand willen delen, dan is daarvoor nu de app Sidecar. Sidecar toont een draaischijf met vier knoppen, waarmee je iemand kunt laten meekijken (live-video), een foto, locatie of contactgegevens kunt delen. Dit doe je tijdens het telefoongesprek.

Vooral de ‘See What I See’-functie is handig en is voor de bedenkers belangrijk genoeg om het meteen te patenteren. Als er iets spannends gebeurt kun je meteen op de videoknop drukken om de andere persoon te laten meekijken. Daarbij begint de camera aan de achterkant te filmen, dus het is niet zoals Apple’s FaceTime, die standaard staat ingesteld op het filmen via de front-camera.

sidecar iphone meerijdenQua werkwijze is Sidecar vergelijkbaar met Skype: onderling kun je gratis bellen met andere Sidecar-gebruikers. Je kunt zelfs gratis bellen met mensen in de VS en Canada (via Wi-Fi). Met de functie ‘Whisper Text’ kun je een tekstberichtje naar je gespreksgenoot sturen terwijl je zit te bellen. Dit is handig als je vertrouwelijke informatie wilt vertellen (bijvoorbeeld je salaris) maar niet wilt dat anderen in je omgeving kunnen meeluisteren. Sidecar richt zich vooral op gebruiksgemak: je hoeft het telefoonscherm niet te verlaten om contactgegevens te sturen. Alles gebeurt binnen de app.

Sidecar is gemaakt door Rob Glaser en Rob Williams, twee voormalige medewerkers van RealNetworks. De dienst bestond al langer onder de naam SocialEyes maar was toen nog niet op mobiel gericht. Er is ook een Android-app, zodat je Android-gebruikende vrienden gratis kunt bellen. Tijdens het testen viel ons op, dat je niet zo gemakkelijk nummers buiten de VS kunt bellen: bij het invoeren van een telefoonnummer voegt de app er automatisch een +1 aan toe (het landnummer van de VS). Bellen naar vrienden die ook Sidecar gebruiken, kan uiteraard wel.

Downloaden: Sidecar (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2012, 15:20
Categorie Diensten
Onderwerpen bellen, skype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.