Tweetings: Twitter-app krijgt gestures en is sneller op oude iPhones

De enorm uitgebreide Twitter-app Tweetings heeft voortaan een nieuw logo, introduceert nieuwe swipe-gestures in de timeline en op een tweet- en profielpagina, en is sneller geworden op de iPhone 3G, iPhone 3GS en iPhone 4.

Tweetings iPhone iPod touch uitgebreide Twitter-appDe ongekend uitgebreide Twitter-app Tweetings heeft een update gekregen die de applicatie sneller en stabieler maakt op de iPhone 4, iPhone 3GS en iPhone 3G. Zoals het de toepassing betaamt, is het slechts een van de vele verbeteringen die in de laatste update zijn toegevoegd. Een andere vernieuwing in 5.3.0 zijn nieuwe veegbewegingen, die je kan activeren vanuit het overvolle opties-menu. Daarmee kan je vegend naar de pagina van een tweet en daar vanuit naar de profielpagina van de twitteraar, of terug naar de timeline gaan.

Schakelen tussen accounts is sneller geworden in de app en kan nu op de Tweetbot-manier door op de bovenbalk in de timeline te drukken en er een account te selecteren. Omdat de naam groot in beeld staat, weet je op welk account je zit. Zo is Tweetings op meer visuele punten aangepast. De pagina van een tweet ziet er nu anders uit. Die laadt nog steeds de link of de conversatie voorafgaand aan een tweet, tenzij je die link bij een artikel niet meer wil automatisch laden. Dat is een nieuwe optie.

Tweetings for Twitter tweet met fotoVersie 5.3.0 introduceert verder de mogelijkheid om retweets van een Twitteraar op diens profiel uit te schakelen. Je ziet diens retweets dan niet langer in je timeline verschijnen, totdat je de optie uitschakelt. Gebruikers die de pushnotificaties van de app gebruiken, krijgen in het tabblad Mentions voortaan ook te zien wie je recent heeft gevolgd en wie je tweets heeft gefavoriet. Eerder waren ook retweets van anderen al in je Mentions te zien.

De meest in het oog springende verandering is nog niet aan bod gekomen: het pictogram van Tweetings is niet langer een witte t op een zwart vlak, maar een origami-vogeltje. Tweetings for Twitter is de meest uitgebreide Twitter-app die je op de iPhone kan downloaden. In de laatste updates werden bijvoorbeeld automatische timeline-verversing en uitgebreide fotobewerking toegevoegd.

Downloaden: Tweetings for Twitter (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2012, 13:42
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen pushberichten, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.