Shuttersong voor iPhone maakt en deelt foto’s met geluid

Met Shuttersong voor iPhone kun je foto's maken en het omgevingsgeluid erbij opnemen, of kiezen voor een lied uit je muziekbibliotheek

ShuttersongVroeger had je fotolijstjes met een geluidsknop, waarmee je een muziekje of ingesproken tekst kon afspelen. Hopeloos ouderwets, maar wel grappig. De nieuwe Shuttersong app is een moderner alternatief. Met de app kun je een foto maken of kiezen en meteen het omgevingsgeluid erbij opnemen, of kiezen voor een lied uit je muziekbibliotheek. Je kunt er ook voor kiezen om later een geluidsfragment toe te voegen. De app voegt het geluid en de foto samen en maakt er een JPEG bestand van, die je gemakkelijk kun delen of op een website kunt laden. Leuk voor een foto van een verjaardag, met op de achtergrond “Lang zal hij leven”, of een sfeerverslag van een sportwedstrijd.

De strak vormgegeven app is duidelijk en simpel te bedienen. Om te beginnen kun je inloggen via Facebook, Twitter of email. Daarna zie je meteen het fotoscherm, waarbij je ook voor de camera aan de voorkant van je iPhone kunt kiezen en eventueel de flitser aan kunt zetten. Na het maken of kiezen van een foto neemt de app tot 15 seconden het geluid in jouw omgeving op. Tik op het muzieknootje als je liever een fragment van jouw eigen muziek onder de foto zet.


Shuttersong groepShuttersong overzicht


Daarna kun je het samengevoegde bestand op allerlei manieren delen: van Twitter, Facebook, email en iMessage tot Tumblr en Reddit. De app heeft nog geen opties om de audiofragmenten te verlengen of meer foto’s in een bestand te plaatsen, maar is goed in wat hij doet en leuk om eens uit te proberen. Hopelijk worden er in de toekomst meer mogelijkheden toegevoegd.

Downloaden: Shuttersong (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2013, 14:34
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen geluid, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.