Foodspotting voor iPhone compleet vernieuwd voor iOS 7

Foodspotting voor iPhone, waarmee je op gerechten in plaats van op restaurants zoekt, heeft een strak nieuw ontwerp en nieuwe zoekfuncties.

FoodspottingEr waren al genoeg redenen om Foodspotting te gebruiken om restaurants te vinden, maar de nieuwe update naar iOS 7 komt daar nog bovenop. De originele uit-eten app, waarmee je op gerechten in plaats van op restaurants zoekt, heeft een strak nieuw ontwerp gekregen. In de interface zijn de bruine balken en zwarte velden om de foto’s verdwenen, waardoor de app er veel frisser uitziet. Daarnaast hebben de belangrijkste functies een nieuwe plek gekregen, en zijn er een aantal handige nieuwe zoekfuncties.

Voor wie Foodspotting nog niet kent: de app weet vaak de lekkerst ogende varianten op de beste plekken te vinden, of je nu in een regenachtig Ierland naar troostvoer zoekt, of het lekkerste ijsje van Barcelona wilt opsnorren. De foto’s en beoordelingen van aparte gerechten, gemaakt door andere Foodspotting-gebruikers, zijn het leukste onderdeel van de app. Je ziet meteen hoe alle ijsjes in de buurt, of in een bepaalde wijk of stad eruit zien. Dat maakt de keuze voor een restaurant aanzienlijk eenvoudiger. Andersom werkt het ook: als je in een restaurant zit en twijfelt welk gerecht je moet nemen kun je, zonder bij de buurman te spieken, kijken hoe de gerechten eruit zien en worden beoordeeld. De app heeft een eigen camera en moedigt je aan om zelf ook lekkere gerechten vast te leggen.

Foodspotting sushiFoodspotting camera

De nieuwe bediening van de app is even wennen, maar heb je waarschijnlijk snel onder de knie. Zo kan je door de zoekbalk aan te tikken aangeven of je op gerecht of restaurant wil zoeken. Als je bijvoorbeeld zin in sushi hebt kun je meteen aangeven welke categorie sushi je zoekt: de beste sushi, de meest nabije sushi, de sushi die jouw vrienden lekker vonden, etc. Je kunt ook helemaal niets invullen; dan zoekt de app naar de beste, meest nabije of geliefde gerechten uit alle genres en keukens. De categorieën “gerechten in plaatsen waar je kunt reserveren” en “gerechten in plaatsen waar je kunt afhalen” werken nog niet in Nederland. Ook nieuw: met de zoekbalk in de kaart kun je nu vanaf jouw luie stoel gerechten over de wereld bekijken, en niet alleen in jouw directe omgeving.

Foodspotting heeft ook een sociale functie, want je kunt vrienden volgen en op elkaar reageren. Dit sociale onderdeel was voor de update enigszins moeilijk te vinden, en stond eigenlijk niet op de goede plaats. Dat probleem hebben de ontwikkelaars met deze update opgelost, want met een tik linksboven kun je gemakkelijk schakelen tussen het vriendengedeelte en het foodspotting-gedeelte.

Downloaden: Foodspotting (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2013, 17:35
Categorie Eten en drinken
Onderwerpen restaurant, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.