Mijn Regio brengt nieuws uit je omgeving in iPad-app

Mijn Regio is een gezamenlijke iPad- en iPhone-app van regionale omroepen, waarin je het nieuws leest van zelf geselecteerde plaatsen.

Mijn Regio nieuws op locatie iPadDertien regionale omroepen in Nederland hebben de koppen bij elkaar gestoken voor een nieuwe nieuwsapplicatie op de iPad. Mijn Regio is niet zomaar een verzameling van het regionieuws bij elkaar, maar kan de berichtgeving volledig op je eigen filters afstemmen. Zo kan je bijvoorbeeld aangeven dat je nieuws wilt ontvangen over je eigen woonplaats, die van je kinderen en die van je ouders. Ook lees je het nieuws van de locatie waar je op dat moment bent.


Mijn Regio indelenMijn Regio is dan ook ingedeeld in twee segmenten. Met de hoofdpagina lees je het nieuws op basis van je huidige locatie, waarbij je zelf aangeeft of je in een straal van 5, 10, 20 of 50 kilometer nieuws wilt zien. Het nieuws wordt aangeleverd door de verschillende regionale omroepen. Zit je aan de grens tussen Drenthe en Overijssel, dan zie je nieuws van RTV Drenthe en RTV Oost. Op de standaardpagina wordt het algemene nieuws uit je eigen provincie daarbij betrokken. Als RTV Drenthe een sportwedstrijd uit de provincie dus belangrijk genoeg vindt, zie je dat ook.

Het tweede segment van Mijn Regio zijn de nieuwsfilters die je zelf instelt. Je geeft een filter een naam naar voorkeur en bepaalt het selectiecriterium. Je kan een gebied selecteren onder de noemer regio, kiest verschillende woonplaatsen met een straal er omheen of kiest voor gemeentes. Een combinatie ervan is helaas niet mogelijk. Je kan dus niet in één filter instellen dat je nieuws uit je eigen gemeente wilt lezen en alleen het nieuws uit de plaatsen van je dierbaren of je verleden. De filters staan keurig opgesteld in de linkerkolom. Helaas zie je bij filters op plaats alsnog de algemene selectie nieuws van een provincie. Er is vooralsnog geen mogelijkheid om dat nieuws uit te schakelen: sportwedstrijden en hete hangijzers uit de provincie blijven zich dus aan je opdringen.

Mijn Regio iPad interface groot

De opzet van Mijn Regio op de iPad zal gebruikers van de losse apps van regionale omroepen bekend voorkomen. Links tref je de lijst met filters, daarnaast zie je de lijst met meest recente nieuwsberichten en rechts lees je dan een bericht. Artikelen zijn soms voorzien van audio- en videofragmenten en afhankelijk van de omroep, kan je ook reageren op sommige artikelen. De interface kan wat vloeiender en hij is bovendien erg behoudend in uiterlijk, maar daarvoor wordt gecompenseerd met overzicht en duidelijkheid. Je baant je zo in weg in het nieuws uit je eigen leefomgeving.

Downloaden: Mijn Regio (gratis, universeel, 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.