Showy iPhone-app onthoudt welke tv-shows je bekeken hebt

Showy is een app waarmee je kunt bijhouden welke tv-series je hebt gekeken. De app toont welke tv-shows trending zijn en laat zien welke episodes een tv-show heeft.

showy icoonHet onhandige van tv-series is dat je soms niet meer weet welke aflevering je hebt gezien. Showy is een app waarmee je dat gemakkelijk kunt bijhouden. De app is gemaakt door twee vijftienjarige tieners uit Spanje, die van mening zijn dat ze een ‘groot probleem’ hebben opgelost. Met het gemak van een todo-lijst vink je af welke episodes van tv-shows je hebt bekeken, zodat je nooit iets dubbel zit te kijken met het idee: ‘huh, dit komt me wel heel bekend voor’. Showy haalt z’n gegevens van de website TheTVDB.com en toont meer dan 30.000 tv-programma’s.

Het zijn voornamelijk Amerikaanse series, maar zoals de screenshots hieronder laten zien staan ook Nederlandse series zoals Gooische Vrouwen in het lijstje.

Na het openen van de app kom je terecht op een scherm met een wat demotiverende boodschap: je hebt nog geen series. Die zul je eerst moeten toevoegen – maar hoe dan? Na tweemaal tappen kom je terecht op een scherm waar je naar favoriete series kunt zoeken. Showy had het iets gebruiksvriendelijker kunnen maken door direct bij het opstarten een zoekveld te tonen, waarmee je meteen kunt beginnen te zoeken.

Heb je een serie gekozen, dan kun je aanvinken welke aflevering je hebt gezien. De app komt ook van pas als je een dvd-box van een serie hebt gekocht en daar in de aangegeven volgorde naar wilt kijken. Zo kun je je voortgang bijhouden en zien hoeveel afleveringen je nog ‘moet’. Showy gaat er vanuit dat je alles lineair bekijkt. Dat is lastig bij series die je in willekeurige volgorde kunt bekijken, zoals Seinfeld en Big Bang Theory. Bij dit soort comedy-achtige shows maakt het eigenlijk niet uit in welke volgorde je de episodes kijkt. Showy markeert echter alle voorgaande episodes als bekeken, zodra je iets aanvinkt. Dat maakt de app eigenlijk onbruikbaar voor mensen die in het wilde weg een serie willen bekijken.

Showy bevat ook een aantal extra’s. Je kunt zien welke tv-shows trending zijn (d.w.z. hoe vaak anderen ze op hun lijst hebben gezet) en je kunt luisteren naar de herkenningsmelodie van een tv-show

Downloaden: Showy (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2012, 9:26
Categorie Amusement
Onderwerpen televisie, tv-series

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.