OlloCorrect: iPhone-foto’s gemaakt met fisheye-lens corrigeren

OlloCorrect is een nieuwe iPhone-applicatie, die het makkelijk maakt om vertekende randen gemaakt met een fisheye- of een wide-anglelens te corrigeren.

OlloCorrect comparisonEr zijn inmiddels verschillende manieren om een extra lens op je iPhone te bevestigen, zodat je bijvoorbeeld wide-angle- of fisheyefoto’s kunt maken. Sommige van deze lenzen vertekenen echter het geschoten beeld, waardoor strakke lijnen rond worden gemaakt en de hoeken donker worden gekleurd. De nieuwe iPhone-app OlloCorrect moet je helpen om het beeld weer goed te trekken. Hierdoor hoef je de foto niet zelf te bewerken in een uitgebreide editor.


Wanneer je OlloCorrect gebruikt heb je de keuze uit drie knoppen. Aan de rechterzijde vind je een knop om aan te geven met wat voor lens je fotografeert, zodat je bij een gemaakte foto met de middelste knop direct de correcties kunt maken. Een knop aan de linkerzijde laat je een eerder gemaakte foto laden, zodat je die alsnog binnen de applicatie kunt corrigeren.

OlloCorrect comparison

Een door OlloCorrect gecorrigeerde foto heeft rechtere lijnen, waardoor het vreemde effect van bijvoorbeeld een fisheye-lens verloren gaat. De grotere hoek waarmee je een foto hebt gemaakt blijft echter voor een deel intact. Hierdoor kun je een lens gebruiken om een foto van een brede ruimte te maken, zonder last te hebben van vreemde lijnen. Omdat er een deel wordt weggesneden zul je echter niet zoveel zien als op de ongecorrigeerde foto.

OlloCorrect deelt een naam met de Olloclip-lenzen, maar de ontwikkelaar zegt niks te maken te hebben met dit iPhone-accessoire. In plaats daarvan verkoopt hij een eigen lens genaamd de HiLo, die de camera van de iPhone 90 graden kantelt. Dit is gelijk ook de reden waarom de app gratis is: iedere keer wanneer je de applicatie opstart word je herinnerd aan het bestaan van deze lens. De app is getest met de Olloclip, maar wij hadden er ook baat bij toen wij hem uitprobeerden met de wide-angle lens van de F-Dock. Deze zorgde alleen voor een minder vertekend beeld, waardoor het resultaat minder extreem was.

Downloaden: OlloCorrect (gratis)

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 september 2012 om 10:33
Onderwerp
Categorie
Fotografie en video

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.