Rovio brengt trailer voor Angry Birds spin-off uit

Rovio gaat iets nieuws uitbrengen, een spin-off van Angry Birds met een grotere rol van de varkens. Een trailer probeert ons warm te maken.

birds pigsIs het spelidee van Angry Birds teveel uitgemolken dat we er massaal op zijn uitgekeken? Of kan Rovio nog verrassen met een nieuwe game? Na meer dan een miljard downloads later komt Angry Birds niet meer voor in Apple’s top 10 met ‘Top Opgebracht’. 79-centspelletjes zoals Angry Birds zijn inmiddels vervangen door freemium-games, waarmee aanmerkelijk meer geld te verdienen valt. Toch gaat Rovio bij de meeste games nog voort op de oude voet: ook bij later verschenen spelletjes zoals Angry Birds Space ben je nog steeds bezig met het schieten van vogels op varkens. Misschien gaat dat veranderen, want ontwikkelstudio Rovio heeft beloofd dat er iets groots aankomt.

Het gaat om een spin-off waarvoor al Facebook- en Twitter-accounts voor ‘Bad Piggies’ zijn aangemaakt. Een trailer laat nu een eerste glimp zien. Het idee achter de nieuwe game is dat je de eieren die je van de vogels hebt gestolen moet beschermen. Er zit nog steeds een katapult in de game en je hebt nog steeds te maken met bouwwerken van hout en steen. ‘Something PIG is coming’ is alles wat Rovio er verder over kwijt wil. Een release in september of oktober ligt voor de hand, maar is nog niet bevestigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2012, 16:14
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.