Shopster: boodschappenlijst herinnert je op locatie in iPhone-app

Shopster is een slimme boodschappenlijst die je op locatie herinnert aan de boodschap(pen) die je in die buurt nog moet halen.

Shopster iPhone boodschappenlijst op locatieDe boodschappenlijst-app is al zo oud als de weg naar Rome op de iPhone, maar toch was er nog vernieuwing in te bedenken. De applicatie Shopster kwam vannacht uit en hanteert een nieuw, slim principe. Je maakt eerst een lijst aan in de app. Op het moment dat je een item van de lijst doorstreept, onthoudt Shopster op welke locatie je dat doet. Als je de volgende keer hetzelfde item op de lijst hebt staan, geeft de applicatie een pushbericht als je in de buurt komt van de kooplocatie.

Shopster leert dus van de locaties waarop je boodschappen haalt. Als je in de buurt komt van die ene boer die aardbeien aan de kant van de weg verkoopt, en je hebt aardbeien op het lijstje staan, dan zal je aan de boer herinnerd worden als je in de buurt bent. Zo werkt de app ook bij de supermarkt, bakker en slager. Het betekent wel dat je Shopster actief moet hebben draaien op de iPhone. De applicatie moet immers in staat zijn je locatie te achterhalen. Het zal niet in het voordeel zijn van je batterijduur op de iPhone.

Shopster boodschappenlijst Shopster winkel naam geven

De app is los van de locatiefunctie vergelijkbaar met andere boodschappenlijstjes op de iPhone. Je voegt namen in van producten die je nodig hebt en die komen op een rij onder elkaar, klaar om afgestreept te worden. Handig is daarbij dat je meteen een hoeveelheid kan selecteren met een menu rechts in beeld. Ook is de app slim met het invoeren van een nieuw item: de app doet reeds een suggestie van wat je wil typen, naar aanleiding van wat je eerder op de lijst zette.

Op de kaart kan je apart van elkaar reguliere locaties zien, en alle locaties waar je ook maar één keer een item hebt afgestreept. Klopt de locatie of een associatie van de app niet, dan kan je die gelukkig nog bijschaven in Shopster. Ook kan je ze van namen voorzien. De laatste handigheid is dat je items op je boodschappenlijst in volgorde kan veranderen. Dat heeft dan weer niks met de locaties van je boodschappen te maken, maar wel alles met de overzichtelijkheid van je eigen benodigdheden.

Downloaden: Shopster (€0,89, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2013, 8:45
Categorie Productiviteit
Onderwerpen boodschappen, locatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.