Delta Comfort Wijzer: iPhone-app toont energieverbruik apparaten

Met Delta Comfort Wijzer houd je het energieverbruik van aangesloten apparaten bij. Je kan gegevens teruglezen in euro's, kWh en CO2-verbruik.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Delta Comfort Wijzer Smart Pluggen iPhone iPadDe Zeeuwse stroom- en internetleverancier Delta heeft haar tweede app voor de iPhone en iPad dit jaar uitgebracht. Was het in Delta TV mogelijk om live televisie te kijken als abonnee van de provider; nu is er een app bijgekomen waarbij je energieverbruik in de gaten kan houden. Je kan Delta Comfort Wijzer zien als stroomvariant op belstatus-apps. Je peilt verbruik van toestellen en ziet de weergave van kWh, euro en CO2 per dag, week, mand en jaar. Als je gebruik maakt van het Delta Smart Pluggen-pakket, kan je op afstand apparaten in- uitschakelen.

Delta Comfort Wijzer is niet de eerste applicatie op de iPhone en iPad waarmee je op afstand apparaten kan aan- of uitzetten. Vorig jaar introduceerde Essent E-inzicht waarmee hetzelfde trucje mogelijk is.

Delta Comfort Wijzer aangesloten apparaten Delta Comfort Wijzer energieverbruik grafiek

Voordat je gebruik kan maken van de Delta Comfort Wijzer, log je in met de accountgegevens die je bij de leverancier hebt. Daarna kom je in een interface met drie tabbladen waarin Plugs zonder twijfel de belangrijkste is. Daarin zie je aangesloten apparaten en ga je per apparaat het verbruik na. Aanvankelijk zie je op een pagina alleen het verbruik nu en het gemiddelde verbruik. Met een extra (onnodige) druk ga je naar de grafieken van het apparaat, en zie je per tijdsperiode dagelijkse waarden en een trend in je gebruik. Het verbruik wordt gemeten in intervallen van een kwartier. Een totaalplaatje van euro’s, kWh’s en CO2-uitstoot van al je aangesloten apparaten mist helaas. Zo moet je wel doordrukken om inzicht te krijgen.

Downloaden: Delta Comfort Wijzer (gratis, vereist Delta Smart Pluggen-pakket, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 18:01
Categorieën Nederlandse apps, Productiviteit
Onderwerp energie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.