Twitter’s Vine-app laat je nu filmpjes invoegen op websites

De Vine-app van Twitter laat je voortaan video's invoegen op websites. Ook zijn de mogelijkheden om te delen via Facebook en Twitter verbeterd.

twitter vineDe Vine-app van Twitter heeft vanavond een update gekregen. Daardoor wordt het mogelijk om video’s die je hebt gemaakt te embedden op websites. Dat kan op twee manieren: de eenvoudige manier en de briefkaart-manier waarbij er een watermerk met jouw naam en datum op komt te staan. Je kunt kiezen uit de formaten 320px, 480px en 600px maar er geldt wel een beperking: de post moet eerst buiten Vine gedeeld zijn om de embed-optie te kunnen zien.

Na het updaten van de Vine-app tik je op de Meer-knop rechtsonder bij het maken van een Vine-filmpje. Je tapt daarna op de Share Post-knop en kiest voor de optie Embed. De code die je vervolgens te zien krijgt kun je kopiëren en in een blogposting of e-mailbericht plakken. Op dezelfde plek vind je verbeterde mogelijkheden om op Facebook en Twitter te delen.

vine-appVine is een videodienst waarmee je korte filmpjes maakt, die eruit zien als animated gifs. Apps als Viddy richtten zich al veel langer op het maken van korte filmpjes op je mobiel, maar door Vine raakte het wel in een stroomversnelling. Cinemagram bracht vandaag bijvoorbeeld een app-update uit, waarin de filmpjes wat meer in Vine-stijl zijn uitgevoerd. Vine trok ook de aandacht van bedrijven. Zo werd een teaser voor de film Wolverine gemaakt met Vine en omgedoopt tot ‘tweaser’, een inmiddels wat flauw geworden woordverbouwingsgrap. Het doet dienst als een filmtrailer. Amerikaanse merken als GE, Urban Outfitters en Walgreens zouden ook al interesse hebben om Vine in te zetten voor promotiedoeleinden. In de nieuwste update van Vine zit nog een andere gewilde functie: video’s van andere gebruikers delen via sociale netwerken.

Downloaden: Vine (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2013, 21:00
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.