Eindelijk! Geen staande video’s meer met Horizon voor iPhone

De iPhone-app Horizon zorgt ervoor dat je video's altijd in liggende houding worden opgenomen. Ook als je de iPhone tussendoor kantelt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Horizon iPhone iPad altijd liggende video's makenZelf maak je je er natuurlijk niet schuldig aan. Horizon is puur een app die je aan vrienden wil vertellen. Zij snappen het maar niet: als je een video maakt om de sfeer van een optreden of feest vast te leggen, moet je halverwege niet opeens de iPhone kantelen. Dan kantelt het beeld en dwing je kijkers met een schuin hoofd naar de video te kijken. Horizon voorkomt dat. Die gebruikt de gyroscoop van de iPhone om een video altijd in liggende stand te filmen.

Flink stuk van het beeld af

Het is aardig om te zien. Je kan beginnen met filmen in Horizon en je kan de iPhone alle kanten op draaien, maar toch blijft het beeld op wat kleine schokken na, recht. De applicatie corrigeert het beeld meteen aan de hand van de gyroscoop en zo zie je dat de app altijd de horizon aanhoudt. Het gaat natuurlijk niet zomaar. Om ervoor te zorgen dat de selectie in beeld behouden blijft, snijdt Horizon een flink gedeelte van de randen van het scherm af.

Horizon horizontale video's opnemen Horizon horizontale selfies

Een flínk stuk. De rechthoek in het midden van het beeld is het enige dat je terugziet in de opname en zeker in het begin zal het voelen alsof Horizon erg ingezoomd staat. Niet dus: het eraf snijden van de zijkanten was de enige mogelijkheid om het kantelen tegen te gaan. Wel kan je het enigszins beperken door uit drie opties te kiezen met de knop linksbovenin. Je kiest voor een vast klein kader, een flexibel kader of zet de functie die Horizon uniek maakt, helemaal uit.

Precies genoeg

Door het afsnijden van de zijkanten, biedt Horizon niet het meeste zicht of de beste videokwaliteit die je met de iPhone kan realiseren. Wel heeft de applicatie nog wat aardige trucjes in huis. Zo kan je kiezen uit negen verschillende kleurenfilters waarin je wilt filmen, waaronder sepia en zwart-wit. Met andere instellingen voor het filmen schakel je tussen de twee camera’s van de iPhone, zet je flits aan of uit en verander je de videokwaliteit, het vastleggen van de locatie, videoresolutie en bepaal je waar video’s worden opgeslagen. In de app, klaar om te delen en op te slaan, of direct in je fotoalbum? Horizon heeft precies genoeg opties voor een app die één ding goed doet.

Downloaden: Horizon (€0,89 ter introductie, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2014, 10:23
Categorie Fotografie en video
Onderwerp kleurenfilters

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.