Schaatsrondjes tellen met Rondeteller iPhone-app

Rondeteller is een schaatsapp waarmee je schaatsrondjes kunt tellen. De app telt automatisch zodra je een rondje hebt gemaakt en berekent ook de gemiddelde afstand en snelste rondetijd.

app lap counterNu de eerste sneeuw is gevallen denk je misschien al aan het moment waarop je voor het eerst weer kunt gaan schaatsen. Er waren al apps als Schaatsprestaties, waarmee je je schaatsroute kunt vastleggen op de iPhone. Maar wat als je van plan bent op een indoor- of outdoorbaan rondjes te gaan schaatsen? Rondeteller is een recent verschenen Nederlandse app waarmee je schaatsrondjes automatisch kunt tellen. “De uitdaging is om in een hal kleine rondjes, 400 meter bijvoorbeeld van een ijsbaan, te kunnen registreren. De Rondeteller doet dat”, meldt ontwikkelaar Nils Bollweg. Je hoeft niet op een knop te drukken, zoals bij andere apps. In plaats daarvan schaats je je rondjes, terwijl de app ondertussen het aantal rondjes, de afgelegde afstand, de snelste rondetijd en de gemiddelde tijd per ronde vastlegt.


Volgens Bollweg is de app met z’n prijs van €0,89 zeker 35 keer goedkoper dan de concurrent. Dat zou betekenen dat concurrerende apps voor ruim €30 te koop zijn, wat natuurlijk onzin is want Lap Counter kost ook maar €0,89. Bij de meeste andere apps moet je handmatig op een plusknop drukken, zodra je weer een rondje hebt gemaakt. Bij Rondeteller is het handig dat alles automatisch gaat, zonder je iPhone uit je jaszak te halen en je handschoen uit te doen. De app is niet zo nauwkeurig dat professionals er gebruik van kunnen maken. Het gaat meer om een ruwe meting waarbij je zelfs kleine rondjes vanaf een tijdsduur van zo’n 15 seconden kunt meten. Binnenkort komen er een trainingsversie en een Android-versie van de app bij. Dezelfde ontwikkelaar heeft ook een soortgelijke app gemaakt met een Engelstalige naam gemaakt, Lapcounter Robot. Die is met een prijs van €3,59 iets duurder, maar heeft dezelfde functionaliteit.

Downloaden: Rondeteller (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.