Runtastic voor iPhone motiveert renners met verhalen voor onderweg

Runtastic en Runtastic Pro voor iPhone hebben nu verhalen over mensen die vluchten of moeten rennen, om je te motiveren bij het sporten.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

RuntasticRuntastic en Runtastic Pro zijn geüpdatet met verhalen voor renners, die hen moeten motiveren tijdens het sporten. In deze verhalen is het de bedoeling dat renners geen toehoorder zijn, maar zich identificeren met het hoofdpersonage. Dit personage is ofwel ergens voor op de vlucht, of heeft een andere reden waarom hij of zij moét rennen. Zo wil Runtastic een gevoel van noodzaak onder renners creëren, om zo hun resultaten te verbeteren. De verhalen variëren van ontsnappen uit Alcatraz tot een man die zijn kantoorleven achter zich laat om al rennende de wereld te verkennen.

runtastic verhalenDe vier beschikbare verhalen in Runtastic kosten €0,99 per stuk en zijn gebaseerde op professionele intervaltrainingen, en duren daarom allemaal rond de 40 minuten. Van ieder verhaal kun je een trailer bekijken, waarin de sfeer van het verhaal wordt overgebracht, maar ook een geluidfragment van het werkelijke verhaal beluisteren. Daarnaast kun je bij ieder verhaal lezen waar het verhaal over gaat, hoe lang de training duurt, wie het heeft ingesproken en gemaakt en kun je kiezen voor een Engelse of Duitse stem. Je hoort overigens niet alleen een vertellers als je een verhaal aanschaft. Ieder verhaal is doorspekt met opzwepende muziek, die speciaal bij dit verhaal is uitgezocht. Bovendien kun je ieder verhaal delen via Twitter, Facebook of e-mail.

Met al die eigenschappen hebben de verhalen van Runtastic absoluut een streepje voor op simpele motivatieprogramma’s voor renners, zoals Zombies, Run!, al roept de prijs wel een vraag op over de houdbaarheid van de verhalen. Fervente renners zullen misschien snel op de verhalen zijn uitgekeken, en niet steeds opnieuw verhalen willen aanschaffen.

Runtastic doet het erg goed op de iPhone, Android en het web. De toepassing geniet in totaal meer dan 25 miljoen mobiele gebruikers. Dat is meer dan RunKeeper (14 miljoen) en Nike+ Running (11 miljoen) bij elkaar opgeteld.

Downloaden: Runtastic Pro (€4,49, met persoonlijke doelen stellen, iPhone, iOS 5.0+)
Downloaden: Runtastic (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2013, 13:07
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen m7, runtastic, storytelling, verhalen, wielrennen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.