Anomaly 2: omgekeerde tower-defense met online multiplayer

Anomaly 2 is een tower defense-spelletje voor iPhone, iPad en iPod touch waarin de rollen worden omgedraaid.

Anomaly 2Het geprezen strategiespelletje Anomaly heeft een vervolg voor de iPhone, iPad en iPod touch gekregen. In Anomaly 2 moet je wederom een legerstoet een vijandelijk kamp binnenrijden, terwijl je onderweg zoveel mogelijk verdedigingspunten verwoest. Daarmee is Anomaly 2 een omgekeeerde tower defense-game, en op zijn beurt ook één van de mooiere games binnen dat genre. Een online multiplayermodus laat je het via Game Center opnemen tegen vrienden, waarbij jij of je tegenstander de rol van een ‘gewone’ tower defense-speler op zich neemt.

In Anomaly 2 moet je met de juiste commando’s een troep soldaten een bepaald pad door de spelwereld laten bewandelen, terwijl je voorkomt dat de geplaatste torens je team verwoesten. Tijdens je tocht door vijandelijk gebied krijg je ook de nodige verrassingen je kant op geslingerd, maar met speciale power-ups kun je vijandelijk vuur proberen te vermijden.

Anomaly 2 verscheen eerder dit jaar al voor Windows en Mac, maar de iOS-versie van de game liet even op zich wachten. Naast verbeterde graphics en een multiplayermodus, bevat Anomaly 2 ook nieuwe troepen die het spel interessant maken. Zo is het nu bijvoorbeeld mogelijk om bepaalde soldaten in robots te transformeren.

In de App Store staat dat Anomaly 2 werkt op de iPhone 4 en hoger, maar in de app-omschrijving spreekt uitgever Chillingo dat tegen: koop je de game, dan is er minstens een iPhone 4s vereist om het spel soepel te laten lopen.

Downloaden: Anomaly 2 (€4,49, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2013, 14:18
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.