RunKeeper voor iOS bevat nu trainingsschema’s van personal trainers

RunKeeper voor iOS heeft een update gekregen met trainingsschema's. De app bevat diverse gratis en betaalde schema's voor afvallen, fit worden en een bepaalde afstand lopen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

runkeeper iphoneRunKeeper kent iedereen als een app voor hardlopers. Maar sinds de app gratis werd, hebben de makers de ambitie om er een groot fitnessplatform van te maken. Andere apps werken ermee samen en omgekeerd zorgt RunKeeper ook dat ze van de partij zijn. Zo kondigden ze al vroeg ondersteuning voor het Pebble-horloge aan. Vandaag kondigen ze aan dat RunKeeper is voorzien van diverse fitnessprogramma’s die je via de app kunt aanschaffen. Het geeft RunKeeper en de trainers die ermee samenwerken de mogelijkheid om wat extra bij te verdienen. En voor de gebruikers levert het meer mogelijkheden op om een specifieke training te gaan volgen, bijvoorbeeld voor het lopen van een halve marathon in minder dan twee uur.


Een voortgangsbalkje laat zien hoeveel workouts je hebt gedaan, hoeveel kilometers per week je hebt gelopen en hoeveel workouts je hebt uitgevoerd. Voorheen waren de trainingsschema’s verkrijgbaar via de website en moest je ze daarna importeren in de app. Nu zijn ze meteen vanuit de app verkrijgbaar. Bovendien krijg je er allerlei adviezen van experts bij, die te maken hebben met waterdrinken, stretchen en opwarmen voor het sporten.

runkeeper trainingsschemaBij de start zijn 13 van de 34 beschikbare trainingsschema’s gratis. Het aanbod zal gaandeweg verder worden uitgebreid. Het doel is om lange termijndoelen met de trainingsschema’s op te breken in behapbare stukken. Bovendien krijg je dagelijkse tips over voeding en andere aspecten, zodat je niet alleen fit wordt, maar jezelf ook een gezondere levensstijl aanmeet.

Bij de betaalde trainingsschema’s moet je rekenen op forse prijzen: de meeste zijn €15 tot €20, aan te schaffen via de app of via het web. Van de andere kant zijn de trainingen voor de Uit ervaring van RunKeeper blijkt dat mensen die een schema volgen het sporten veel consequenter volhouden. Bij de schema’s kun je kiezen uit vier doelen: een race lopen, leren om te hardlopen, fit worden of gewicht verliezen. Bij 5K en halve marathon heb je het grootste aanbod. De namen van coaches spreken alleen nog niet zo aan. Jeff Gaudette (@jeffgaudette) van RunnersConnect is eerder een ondernemer dan een bekende sporter. Zou het niet leuker zijn om trainingen te kunnen volgen van (de Amerikaanse tegenhangers van) Erben Wennemars of Ellen van Langen?

Voor de liefhebbers van hardloopapps: Zombies, Run! kreeg vandaag ook een update. In deze game word je tijdens het hardlopen achtervolgd door zombies.

Downloaden: RunKeeper (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2013, 19:58
Categorie Sport
Onderwerpen hardlopen, runkeeper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.