Ikariam: populair webspel eindelijk op iPhone verschenen

Het gratis internetspel iKariam is na een iPad-versie nu ook op de iPhone te spelen. In de strategische bouwgame speel je de leider van een eilandvolk.

Ikariam logoIkariam bestaat al een tijdje als gratis internetspel en heeft in de loop der tijd een behoorlijke spelersgroep aan zich weten te binden. Het spel werd in oktober 2012 al op de iPad uitgebracht als gratis app. Voor het eerst is Ikariam nu als afzonderlijke app ook op de iPhone te spelen. In het strategische bouwspel neemt de speler de leiding over een klein eiland in de Middellandse Zee en bouwt daar aan een oude beschaving. Door de juiste beslissingen te nemen op het gebied van economie en planning leid je je volk door een snelle ontwikkeling.

IkariamOndanks de witte stranden en de blauwe zee moet je flink aan de slag op het zonnige eiland. Als leider van het volk schakel je soldaten, diplomaten en architecten in om gebouwen te bouwen, de thuisbasis te verdedigen en je samenleving op orde te houden. De grondstoffen verbouw je zelf of haal je bij een medespeler. Ben je een beetje diplomatisch ingesteld, dan profiteer je optimaal van voordelige handelsverdragen en maak je vrienden met andere spelers. Alles is erop gericht om je eigen samenleving verder te laten ontwikkelen. Net als in Clash of Clans kun je een andere speler aanvallen en zijn grondstoffen plunderen. Maar andere spelers hebben het ook op jou gemunt. De wereld draait telkens door, ook als je even niet speelt. Er is zelfs een rustoptie in het spel, als je een tijd niet kunt spelen en toch beschermd wilt zijn tegen plunderingen.

De app van Ikariam is geheel in het Nederlands uitgevoerd, al zien we wel veel gekke spelfouten en kromme zinnen. De tutorial zit verborgen onder een onopvallend knopje en biedt geen interactie uitleg, maar meerdere schermen met tekst en beeld. Toch is het niet moeilijk om met Ikariam te beginnen. Op de plekken met een rode vlag plaats je gebouwen zoals een barak of een academie en de rest volgt vanzelf. Vanwege het freemium karakter van het spel kun je spelonderdelen zoals het voltooien van een gebouw versnellen door zeldzame grondstoffen uit te geven, die je natuurlijk via een in-app aankoop kunt aanvullen.

Downloaden: Ikariam (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2013, 17:56
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.