Ruilkaarten Nuko Toys reageren op touchscreen iPad

De Amerikaanse speelgoedmaker Nuko Toys heeft ruilkaarten uitgebracht die door de iPad worden herkend.

Nuko CardSpeelgoedmaker Nuko Toys heeft nieuwe ruilkaarten uitgebracht die op slimme wijze gebruikmaken van de iPad. Door een kaart tegen het touchscreen te duwen, ziet de iPad welke kaart je precies in handen hebt. Vervolgens wordt je kaart op een bepaalde manier in een bijbehorende game gebruikt.

Op de achterkant van de kaarten zit capacitieve inkt die door het touchscreen wordt herkend. Nuko print op iedere kaart een ander patroon, waardoor de iPad de aanraking van de ene kaart kan onderscheiden van andere kaarten.

Nuko gebruikt de ruilkaarten op verschillende manieren. In de game Monsterology vecht je met monsters, die je het scherm op tovert door een ruilkaart tegen je iPad aan te houden. Animal Planet Wildlands laat je wilde dieren in een jungle opzoeken door de kaart van het desbetreffende dier te gebruiken. Beide games zijn vooralsnog alleen in de Amerikaanse App Store verkrijgbaar.

Capacitieve inkt wordt door Nuko gebruikt in games en ruilkaarten, maar een ander bedrijf zou er ook op andere wijzen inzetten. De techniek kan bijvoorbeeld als alternatief op QR-codes gebnut. Door een bepaalde kaart tegen je iPad aan te duwen terwijl je een speciale app open hebt, zou je hierdoor bijvoorbeeld naar een website gestuurd kunnen worden.

Via Gizmodo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2012, 11:06
Categorie Games
Onderwerp kaartspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.