Utrechtse Buitenplaatsen: ontdek kasteelmusea met iPhone-app

De app Utrechtse Buitenplaatsen laat je kennismaken met kastelen en tuinen van voorname families in Utrecht. Met de app krijg je historische foto's te zien en leer je over het rijke verleden.

utrechtse-buitenplaatsen-appNiets te doen vandaag? Dan is het een leuk idee om de app ‘Utrechtse buitenplaatsen’ te installeren en naar Utrecht te gaan. De dagjesmensen die op Open Monumentendag afkwamen zijn vertrokken, waardoor je in alle rust de kasteelmusea van Amerongen, Doorn, Haarzuilens of Oud-Zuilen kunt gaan ontdekken. De app geeft je de mogelijkheid om 360 graden rond te kijken, waarbij historische foto’s worden geprojecteerd op de plaatsen waar je bent. De app kreeg deze week een update, waarbij Kasteel de Haar met onder andere info over Brigitte Bardot en Coco Chanel is toegevoegd. De tuinen en parken die voorname families in de achttiende en negentiende eeuw lieten aanleggen rondom hun kasteel, waren bedoeld om tijdens mooie zomerdagen hun gasten te ontvangen. Ze wandelden er met hun kinderen en speelden tennis of croquet. Vandaag de dag kun je zelf rondwandelen in deze tuinen en je vergapen aan het rijke verleden.

Met de app Utrechtse Buitenplaatsen haal je nog meer uit het bezoek aan een kasteel of park. Je ziet hoe het leven zich in vroeger tijden afspeelde, krijgt oude foto’s te zien en hebt met de kaartjes in de app een duidelijk overzicht waar de interessante plekken te vinden zijn. De app is ook thuis te gebruiken, maar het is wel zo leuk om het zelf te gaan ontdekken. De deelnemende buitenplaatsen hebben beeld- en archiefmateriaal geleverd voor de app, dat grotendeels in beheer is bij Het Utrechts Archief. Kasteel Amerongen, Huis Doorn, Kasteel De Haar en Slot Zuylen werkten eraan mee. De app is ook geoptimaliseerd voor de iPad.

Downloaden: Utrechtse Buitenplaatsen (gratis, universeel)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2012, 11:52
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerp utrecht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.