RTL Nieuws 365 is RTL Nieuws geworden: iPad-app vernieuwd

RTL Nieuws voor de iPad verwelkomt RTL Z als nieuwe sectie, laat de naam '365' vallen en gebruikt de nieuwe Nieuwswall-strategie van RTL.

RTL Nieuws vernieuwd iPadRTL Nieuws heeft haar digitale uitingen op de schop gegooid. De website en de apps voor iPhone en Android zijn volledig onder het mes gegaan om er als een ‘Nieuwswall’ uit te komen. Het is RTL’s interpretatie van een Facebook-feed voor het nieuws, waarbij elk nieuwtje, veelzeggende foto, video of zelfs tweet binnen een onderwerp wordt gepresenteerd als apart nieuwsbericht in een overkoepelend dossier. In tegenstelling tot de iPhone-app is de applicatie op de iPad daar echter niet geheel voor op de schop gegaan.

De ‘365’ vind je niet meer terug in de appnaam van RTL Nieuws, maar de opzet is dus nog steeds een beetje magazine-achtig en louter te bedienen in de liggende stand van de iPad. De nieuwe aanpak van het nieuws is echter wel aanwezig. Sommige berichten staan nu namelijk niet meer alleen. Berichten waarin je in het rood een zin ziet in het overzicht, zijn onderdeel van een dossier. Als je daarop drukt zie je niet alleen het volledige nieuwsbericht, maar meerdere berichten over hetzelfde onderwerp. Zo kunnen er bijvoorbeeld ook Twitterberichten tussen normale nieuwsberichten staan.

RTL Nieuws nieuwe dossier-aanpakRTL Nieuws verwelkomt ook RTL Z in de applicatie. De economische sectie heeft een aparte ingang gekregen in het hoofdmenu, waarna je al het economische nieuws van de zender kan lezen. In tegenstelling tot de normale nieuwssectie werkt die overigens niet met dossiers. Hetzelfde geldt ook voor Sport, Boulevard en Magazine – het nieuwsloze lifestyle-blad in de app. De update brengt verder uitgebreide slideshows met zich mee en is geoptimaliseerd voor het Retina-scherm van de iPad.

Downloaden: RTL Nieuws (gratis, iPad, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2013, 12:21
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp rtl

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.