HydraWise: stuur sproeiers aan met iPhone-app

HydraWise Irrigation is een iPhone-app die werkt met een systeem waarmee je de tuin op afstand sproeit. Het gebruikt slimme instellingen.

HydraWise iPhone iPad tuin sproeienDe temperatuur, de haard en de lampen – steeds meer zaken in en om het huis stuur je aan met de iPhone in combinatie met tussenapparatuur die verbinding met je telefoon legt via internet. Tuinsproeiers doen ook mee met deze trend. HydraWise Irrigation is een sproeisysteem voor thuis- en zakelijk gebruik en geeft je het weer van lokale weerstations door. Daar anticipeer je op en zo kan je inplannen en aangeven wanneer je het land wil besproeien. Dat kan zowel via een website als via de gratis iPhone-app.

De kosten van het besproeien met de iPhone zitten uiteraard in de apparatuur. Op de website van HydraWise zie je dat een HydraWise-controller voor thuis voor maximaal acht verschillende sproeizones, 395 dollar kost. Daar bovenop komen de kosten voor eventuele lange kabels om je waterverbruik te kunnen bijhouden terwijl je het over het hele sproeigebied stuurt. De app gebruiken is gratis, maar als je er nog eens 5 dollar per maand tegenaan gooit, kan je zowel op de website als in de applicatie ook nog ‘slimme’ instellingen in de app invoeren, kan je de sproeigeschiedenis, de temperatuur, regenval en besparing terug kijken. Ook kan je dan drie controllers aansturen, in plaats van één.

HydraWise iPhone hoofdscherm HydraWise automatische instellingen

De iPhone-app komt dus pas vol tot zijn recht met het 5 dollar per maand-programma. Dan heb je de beschikking over sliders waarmee je kan instellen hoe je irrigatiesysteem reageert op verschillende weersomstandigheden. Het zijn handige instellingen. Zo kan je aangeven dat het systeem niet mag sproeien als het kouder is dan een voorkeurstemperatuur of geef je aan dat het systeem niet sproeit als het de afgelopen dag al een aantal millimeter heeft geregend. Hetzelfde kan overigens ook op weekbasis. Als je maar inlogt met je account, kan je waar dan ook in de wereld het irrigatiesysteem bedienen.

In het hoofdscherm van de applicatie kan je verder zien wanneer de volgende sproeisessie gepland staat, hoe lang die duurt en hoe lang het is geleden dat het vorige sproeien plaatsvond. Met ingang van de laatste update van de applicatie, die overigens ook voor Android verkrijgbaar is, zijn ook de weerstatistieken vochtigheid en wind zichtbaar.

Downloaden: HydraWise Irrigation (gratis, vereist HydraWise-controller, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2013, 12:45
Categorie Diensten
Onderwerpen afstandsbediening, tuinieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.