Unread beste RSS app op iPhone

Prachtige RSS-nieuwsapp Unread gaat beter om met beeld

De schitterende nieuwsapp Unread heeft meer instellingen gekregen voor RSS-artikelen lezen, afbeeldingen bekijken en Fever en NewsBlur.

“De benaming ‘beste RSS-app op iPhone’ is niet uit de lucht gegrepen. Unread is een sublieme nieuwsapp.” Dat schreven we als slot in onze review van Unread, de nieuwsapplicatie waarin je de laatste artikelen van je favoriete nieuwsbronnen leest. Na een grote update is de app veelzijdiger geworden. Zo kan je nu naast Feedly ook NewsBlur en Fever als leverancier van het nieuws gebruiken. Je kan artikelen in de liggende houding van de iPhone lezen en kan veel meer doen met afbeeldingen.

Je bekijkt afbeeldingen voortaan in volledig scherm door erop te tikken. Met een lange druk open je een menu en kan je een afbeelding of foto ook delen, opslaan in je fotoalbum, het webadres erachter kopiëren en zelfs de alternatieve tekst van een afbeelding lezen. Je kan foto’s sluiten door ze weg te vegen uit beeld, net als in Tweetbot. Unread geeft Tweetbot-ontwikkelaar Tapbots er zelfs een bedankje voor in de update-omschrijving.

Unread terugvegen iPhoneUnread is ook handiger geworden als je snel door artikelen wilt lezen. De app heeft het bekende trucje van concurrent Reeder 2 gekopieerd: je kan de onderkant van een artikel omhoog vegen om meteen het volgende artikel in de nieuwsfeed te lezen. Je hoeft daarvoor dus niet perse meer terug te vegen naar de bovenliggende overzicht met nieuwskoppen en inleidingen. Nieuwsveelvraten hebben er nog een handige instelling bij. Berichten waar je voorbij scrollt in het overzicht, kan je nu automatisch als gelezen markeren. Ook nieuw: de app houdt je op je huidige positie in het overzicht terwijl nieuwe artikelen worden opgehaald.

Op het gebied van uiterlijk biedt Unread meer opties dan ooit. Je kiest nu ook uit het Glass-thema (dat erg veel lijkt op de dagstand, trouwens) of het rode Campfire. De ingebouwde webbrowser neemt de kleuren van je thema bovendien over. Er is een nieuw kleinste lettertype om uit te kiezen en je kan het lettertype voor het overzicht en een artikelpagina los van elkaar instellen. Aan de buitenkant kan je een badge instellen voor op het app-icoon, die het aantal ongelezen berichten weergeeft.

Naast een grote stapel met bugfixes en talloze kleinere veranderingen in bijvoorbeeld de kleurdetails van de al langer bestaande thema’s, is een opzienbarende vernieuwing nog dat je de 1Password-knop kan gebruiken om via die app met je veilige wachtwoord in te loggen op een website in Unread.

Downloaden: Unread (€4,49, account op nieuwsleverancier vereist, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2014, 13:00
Categorie Nieuws
Onderwerp rss

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.