ICS Monument Valley iPad iPhone header GvdW

iCulture speelt: Monument Valley krijgt meer levels, chatten in Flags

Monument Valley krijgt nieuwe levels, online mijnenvegen met Flags heeft nu een chatfunctie en Bamba is een originele game.

ICS Monument Valley iPad iPhone header GvdWHeb je je vorige week gewaagd aan onze Game van de Week Hearthstone, het schitterend vormgegeven Hitman GO of het nu al erg populaire FarmVille 2? Dan ben je misschien nog even niet toe aan meer nieuwe games. Toch lichten we je graag in. Het verschrikkelijk fraaie Monument Valley krijgt nieuwe levels, in online mijnenveger Flags kan je nu ook chatten tijdens de potjes en Bamba is een balanceerspel zoals je nog niet eerder hebt gezien.

Monument Valley krijgt meer levels

Monument Valley Escher levelHet prachtige, M.C. Escher-esque Monument Valley dat we recent tot Game van de Week uitriepen, is natuurlijk wel een beetje kort. Het nodigt uit om het hele spel nog eens te spelen, zo mooi is het – maar het is wel een beetje kort. Als je dat gevoel ook hebt, is er een troost. Want hoewel ustwo games soms maanden heeft gewerkt aan sommige levels, heeft de ontwikkelaar nu bekend gemaakt dat er meer levels op komst zijn. “De redenen waaarom we het doen, zijn van artistieke aard”, zegt de dev tegen The Guardian. Het heeft ook een uitdaging: “We vertelden een verhaal in het originele spel, en we puzzelen nog hoe we de extra levels daarin kunnen krijgen.” Verwacht dus geen oneindige reeks van kleine, nietszeggende leveltjes om je maar gewoon bezig te houden, zoals in bijvoorbeeld Cut the Rope of Angry Birds. Het gaat om de vorm van de levels. Precies eigenlijk wat we verwachtten van misschien wel het meest artistieke spel dat we ooit hebben gezien op iPad en iPhone. De extra levels moeten binnenkort al uitkomen. Het is nog niet bekend of je ervoor zal moeten bijbetalen.

Downloaden: Monument Valley (€3,59, geen in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Flags heeft chatfunctie

Flags online mijnenveger iPhone spelenWe waren hem wat uit het oog verloren en zijn er schromelijk laat mee, maar het leuke Nederlandse multiplayerspelletje Flags krijgt onze tweede kans. Het online mijnenvegen zoals het vroegah ging op MSN, is nu voorzien van een chatfunctie. Kortom: Flags is eindelijk een sociale bezigheid – en dat is een verbetering die we omarmen. Het gratis te downloaden spelletje dat je op de Wordfeud-achtige manier beurtelings tegen vrienden en onbekenden kan spelen, toont nu ook spelstatistieken zodat je inzicht krijgt in je eigen spelen. En er is een nieuw Marines-thema, dat past bij de andere militaire kleurstellingen van de game – en aansluit op de verfijningen in de interface van het spel. Het zijn kleine dingetjes. Belangrijker is dat Flags nog steeds een leuk multiplayerspel is, waarin het signaleren van mijnen balanceert tussen spannend en toevallig.

Downloaden: Flags (gratis, in-app aankopen, iPhone, iOS 7.0+)

Binnenkort balanceren in Bamba

Bamba balanceergame iPhone iPadBalanceren hoeft niet perse door de iPhone te kantelen. Het kan ook met een druk in beeld en een veeg om rechtsomkeert te maken. Dat is de premise van Bamba, een balanceerspel dat op 25 april uit zal komen en er alvast bijzonder uitziet. Je bekijkt het 3D-spel schuin van boven en bestuurt een acrobaat met de genoemde veegbewegingen. Het heeft niet dezelfde prachtige uitstraling als het vorige week uitgekomen Hitman GO, maar knipoogt er misschien wel naar met het wat speelgoedachtige beelden. Op gameplayvlak belooft Bamba nog wel een uitdaging. In de trailer ze je dat de acrobaat eerst heen en weer gaat op zijn eenwieler op een rond blok, maar daarna ook balanceert op een brug, tussen een rond blok met drempels en zelfs vallende elementen. We kunnen nog niet inschatten hoe leuk Bamba zal zijn, maar originaliteit kan je het spelletje niet ontzeggen.

Release: 25 april

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2014, 18:48
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, mijnenveger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.