Rove voor iPhone: logboek laat zien waar je was

Of je nu op reis bent geweest of een drukke maand achter de rug hebt: Rove voor iPhone maakt een leuk logboek van jouw activiteiten.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Rove Wat heb je gedaan dit weekend? Wat hebben jullie op vakantie allemaal gezien? Veelvoorkomende vragen, waar je soms het antwoord niet meer (precies) op weet. De nieuwe Rove app wil daarbij helpen. De app wil zo nauwkeurig mogelijk bijhouden waar je was, of je nu uit eten ging of een boswandeling hebt gemaakt, om gebruikers vervolgens een mooi overzicht van hun activiteiten en locaties te geven. Het enige wat je hoeft te doen is de app te starten. Deze draait dan op de achtergrond en verzamelt alle data via GPS. Volgens de makers slurpt de app daarbij zo min mogelijk batterij: Rove merkt hoe actief je bent, dus als je stilzit is de app redelijk inactief, en als je veel beweegt komt hij in actie.

De initiële bedoeling achter Rove was het aanleggen van een reislogboek zonder dat gebruikers daar zelf iets voor hoeven doen, maar de app is ook geschikt om in het dagelijks leven te gebruiken. De app is mooi vormgegeven en heeft een aantal goede eigenschappen, zoals het feit dat Rove doorheeft wanneer je op doorreis bent. Dus als je van Amsterdam naar Rotterdam reist zal de app niet beweren dat je bijvoorbeeld ook Leiden of andere tussenliggende stations hebt bezocht. De app voegt jouw foto’s van bezochte locaties automatisch aan jouw tijdlijn toe, of je deze nu met Instagram Facebook, of andere foto=apps hebt gemaakt. Daarnaast beweren de ontwikkelaars dat Rove de privacy van gebruikers niet in het geding brengt: je kunt alle activiteiten voor een bepaalde periode delen via e-mail, Facebook of Twitter, maar niets wordt automatisch geplaatst.

Rove overzichtRove foto

Als Rove het fout heeft kun je de activiteiten aanpassen, en om het het overzicht op te leuken kun je zelf ook foto’s en comments toevoegen. Je moet de app nu nog opnieuw aanzetten wanneer je jouw iPhone herstart, en Rove is nog niet altijd even accuraat. Hopelijk werken die dingen na de eerste een update beter. Desondanks geeft Rove een eenvoudig en leuk overzicht van jouw activiteiten zonder daar meteen allerlei adviezen en sporttips aan te verbinden, zoals Chronos en andere “quantified self” apps doen.

Downloaden: Rove (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 14:13
Categorie Reizen
Onderwerpen activiteitentracker, gps, logboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.