iPhone-app News.me stopt ermee

Nieuwsapp News.me stopt als iPhone- en iPad-app. De ontwikkelaar wil niet langer concurreren met Twitter en gaat zich richten op Digg.

news-me-iphoneHet idee achter News.me was eigenlijk best handig: in plaats van Twitter-berichten doorpluizen op zoek naar iets leuks om te lezen, doet News.me het vervelende werk voor je. De app zoekt linkjes naar artikelen die vrienden gedeeld hebben en presenteert ze in een soort krantje. Hoe meer je de app gebruikt, hoe meer de app zich aanpast aan je interesses. Helaas kunnen we er niet meer lang van genieten: News.me heeft aangekondigd dat ze stoppen met de iOS-app en voortaan gaan focussen op Digg.

Digg? Ja, de voormalige favoriet van veel internetters is helemaal bezig met een comeback. De News.me-apps voor iPhone en iPad gaan verdwijnen en daarvan krijgt Twitter de schuld. Twitter zou namelijk recent zijn begonnen om met News.me te concurreren. Dat gaf echter nog niet de doorslag. Wat uiteindelijk wel de laatste druppel vormde, waren de nieuwe Display Requirements, die Twitter aan derden heeft opgelegd. Voor het kleine team van News.me is dat teveel werk om te implementeren. News.me wil geen tijd en energie steken in een applicatie dat concurreert met het platform waar het van afhankelijk is. Dat zou een ongezonde situatie zijn.

Afgelopen maart verscheen News.me op de iPhone, een jaar eerder was de app al op de iPad te gebruiken. Beide apps zijn niet meer beschikbaar in de App Store, maar News.me belooft dat de huidige gebruikers nog wel ondersteund zullen worden. Het team van News.me gaat de ervaringen die ze hebben opgedaan met de apps gebruiken om de beste sociale nieuwsapplicaties te maken. Er ligt werk genoeg, want Betaworks, het bedrijf achter News.me is ook de eigenaar van het eerder genoemde Digg en de bekende linkverkorter bit.ly. Meer dan 4 miljoen mensen hebben de nieuwe Digg al bekeken en de Digg-app voor iOS is net bijgewerkt, met verbeterde scrollfunctie, nieuwe lettertypes en meer mogelijkheden om te delen. Misschien zit er ook wel meer achter en zocht News.me gewoon een reden om ermee te stoppen, zodat de medewerkers van Betaworks zich volledig op Digg kunnen richten. Of misschien beviel het Betaworks niet dat de betaalde abonnementendienst van News.me nooit van de grond is gekomen. Aan de kwaliteit van de app lag het in ieder geval niet: in onze review kreeg News.me het cijfer 9.

Downloaden: Digg (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2012, 22:05
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.