Ginger Page voor iPhone laat je foutloos Engels schrijven

Ginger Page voor iPhone helpt je met betere Engelse teksten schrijven, door fouten te verbeteren en tekstuele suggesties te geven.

verbetering ginger pageGinger Page bestaat al iets langer, maar de eenvoudige en effectieve tekstverwerker werkt na een aantal updates nu nog beter. De app verbetert jouw Engelse teksten terwijl je schrijft, waarna gebruikers suggesties krijgen om de zinnen mooier, formeler of completer te maken. Handig als je een zakelijke brief wil schrijven, of bijvoorbeeld een mooie songtekst. Terwijl je lekker aan het krabbelen bent komt de applicatie razendsnel met allerlei suggesties om je tekst grammaticaal maar ook tekstueel te verbeteren. Als je tevreden bent met de tekst kun je deze delen via andere apps, zoals iMessage, Mail, Gmail, Facebook, Twitter of WhatsApp.

Het verbeteren in Ginger Page gaat in verschillende stappen. Als je meteen in het Engels wil beginnen kun je gewoon beginnen met tikken, en worden ondertussen de grammaticale verbeteringen onderin het scherm weergegeven. De kleine ‘i’ van ‘ik’ wordt bijvoorbeeld een ‘I’ of een spatie te weinig wordt erbij gezet. Je geeft hier toestemming voor door op het vinkje te tikken. Na het schrijven kun je op het veertje tikken om te kijken welke suggesties de app voor al jouw zinnen geeft. Ginger Page gaat hierbij jouw zinnen één voor één af, wat wel enigszins frustrerend is als je alleen die ene zin onderin je brief wil aanpassen.

ginger page suggestiesginger page menu

Wel handig: de applicatie heeft 2 woordenboeken om definities en synoniemen op te zoeken. Vul bijvoorbeeld ‘beach’ in en krijg ‘an area of sand sloping down to the water of a sea or lake’. Lastige woorden zijn zo makkelijk te begrijpen of te vervangen met een alternatief. Overal in de applicatie heb je de mogelijkheid om woorden en zinnen hardop te laten uitspreken of te kopiëren. De app vertaalt ten slotte ook in meer dan 40 talen, waaronder van het Nederlands naar het Engels, maar ontstijgt daarbij helaas nog niet het niveau van Google Translate. Wanneer je desondanks deze functie wil gebruiken moet je via het hamburgermenu naast Translate. Om de vertaalde tekst in je lopende tekst te zetten moet je op het pennetje tikken.

Al met al is Ginger Page een handige app, die op een prettige manier is opgebouwd. Het verbeteren van Engelse woorden en zinnen gaat snel en soepel, waardoor het resultaat vaak een goedlopende tekst is. Voor mensen die regelmatig in het Engels communiceren maar dat niet altijd even goed afgaat voegt deze app daardoor absoluut iets toe.

Downloaden: Ginger Page (iPhone, gratis, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2014, 14:00
Categorie Productiviteit
Onderwerpen engels, schrijven, vertalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.