RoboTouch: iPad-games bedienen met een NES-controller

RoboTouch is een project waarbij een NES-controller wordt gebruikt om een game op de iPad te bedienen. Het is zelf gemaakt door een enthousiaste gebruiker.

robotouchMet wat creativiteit blijkt het mogelijk om je favoriete iPad-game te bedienen met een klassieke Nintendo-controller. Knutselaar Joven realiseerde zijn droom, met een handjevol microservo’s, een oude NES-controller, een iPad met daarop Reckless Racing geïnstalleerd en de open source-software Arduino. Joven hackte zijn oude NES-controller om microservo’s aan te sturen. Armen van geleidend materiaal simuleren de schermaanrakingen op het iPad. De servo’s zijn met miniatuur zuignappen op het scherm bevestigd en zijn voor elke game anders te plaatsen.

Helaas heeft Joven niet een uitgebreide handleiding voor anderen gemaakt, om je bestaande Nintendo-controller aan te passen voor de iPad. Wel legt hij uit hoe je je klassieke NES-gamepad kunt omzetten naar een USB-flashdrive met Konami-code. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je NES-controller samenwerkt met de Arduino-software.

Uit onderstaande video blijkt dat de prestaties van de game heel behoorlijk zijn bij gebruik van de racegame Reckless Racing:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 maart 2011, 16:25
Categorie Games
Onderwerpen game, gamecontroller, muziek, nintendo, robot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.