Review: SPB TV Free voor iPhone bevat ruim 100 tv-kanalen

SPB TV is een gratis tv-applicatie voor de iPhone, waarmee je 100 internationale tv-zenders kunt bekijken. Ook NOS Journaal 24, Politiek 24, Graafschap TV en Consumenten TV zijn aanwezig.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Graafschap TVSPB TV is een applicatie die je sinds een paar dagen in de App Store kunt downloaden. Deze applicatie bevat 100 internetzenders, waaronder een aantal Nederlandse zenders zoals NOS Journaal 24, Graafschap TV, Consumenten TV, RTV NH, Politiek 24 en Sterren 24 (een themakanaal van de TROS). Geen volledig aanbod dus, maar je kunt er wel degelijk kijken naar interessante zenders.

Bijvoorbeeld: digitale kanalen van Fox TV voor de rechts georiënteerden, EuroNews voor Europeanen, NASA TV voor liefhebbers van ruimtevaart of Chick Comedy voor vrouwen met humor. Het zijn allemaal openbare tv-kanalen waar je niet voor hoeft te betalen, waarbij soms ook on-demand kijken wordt ondersteund. Het opmerkelijke is trouwens dat deze applicatie voor andere mobiele platformen geld kost: op Android $9,95 en de Windows Mobile-versie kost zelfs $14,95. Op de iPhone heeft SPB de applicatie gratis weg.

SPB TV bevat kanalen uit meer dan 17 landen. Bij sommige zenders zoals bij RTV NH (de tv-zender van Noord-Holland) kun je ook een tv-gids raadplegen om te zien wat er komt. Een vergelijking met de eerder besproken applicatie Rumble op de iPhone gaat echter mank, want de populaire zenders Nederland 1, 2 en 3 ontbreken en ook de commerciële zenders zijn niet van de partij. Je zult het dus moeten doen met de selectie die SPB beschikbaar mag stellen.

Bij het opstarten van SPB TV krijg je een scherm te zien waarop je je e-mailadres, geslacht en verjaardag moet invullen. Ontwikkelaar MobiWorld Media zegt dat te gaan gebruiken om de services te verbeteren, maar ik merkte dat je zonder invullen (gewoon op Gereed klikken) ook gewoon de zenders kunt bekijken. Nadat contact met de server van de ontwikkelaar is gelegd verschijnt de lijst met actieve tv-zenders, waar je onderin het scherm doorheen kunt bladeren. Er is ook een lijstweergave, om sneller door de zenders te bladeren. Nederlandstalige zenders staan bovenaan, gevolgd door Engelstalige zenders en vervolgens Frans, Duits en andere talen. Er is een zoekfunctie aanwezig om snel je favoriete zender te vinden.

Onhandig is dat je niet bepaalde zenders als favoriet kunt markeren Je kunt ook bepaalde zenders als favoriet markeren, zodat je die ene Turkse zender (als daar je interesse ligt) snel kunt terugvinden. De applicatie is zowel staand als liggend te gebruiken, toont de zenders in uitstekende beeldkwaliteit. De kwaliteit past zich aan de kwaliteit van je internetverbinding aan (normaal of laag). Instellingen heeft de applicatie niet, je kunt geen tv-programma’s offline opslaan of zelf kiezen welk programma je wilt kijken, maar er zit wel een andere coole functie in: picture-in-picture. Dat houdt in dat je schermvullend naar de ene zender kunt kijken, terwijl je in een venstertje op het zelfde moment kijkt of je favoriete programma op een andere zender al begonnen is.

Minder leuk is de banner die bij het opstarten van elke zender in beeld verschijnt. Je zit soms 15 seconden naar een schermvullende reclame-afbeelding van één van de SPB-producten te kijken, maar dat zal de prijs zijn die je betaalt voor een gratis app. Een ander minpunt is dat het alle zenders een geïntegreerde tv-gids hebben. Bij de Nederlandse zenders is dat maar zelden het geval. Ik vermoed echter dat dat aan de zenders zelf ligt (die de informatie niet aanleveren) en niet aan SPB.

Conclusie

Voor de liefhebber van tv-zenders is SPB TV een leuke aanvulling op bestaande tv-applicaties. Met meer dan 100 tv-zenders is er genoeg om naar te kijken. Verwacht geen SBS6, National Geographic of Eredivisie Live, maar wel zenders in meerdere talen waarmee je op de hoogte blijft van het internationale nieuws. Voor de nieuwsfreaks zijn Politiek 24 en NOS Journaal 24 alleen al handig om in een app te hebben. De applicatie functioneert goed, maar SPB zou wat mij betreft wel een betaalde versie erbij mogen uitbrengen voor mensen die de reclames niet steeds willen zien.

Info: SPB TV FREE

Tipgever: Thumper UK

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2010, 17:14
Categorie Amusement
Onderwerp televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.