iCulture speelt: Threes is Game van de Week, Only One en updates

Het bijzondere cijferspel Threes voor iPhone en iPad is Game van de Week. De iOS puzzelgame met het schuifmechanisme is erg verslavend.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ICS Threes iPhone iPad GvdWFebruari was een startschot. Een startschot voor de release van goede games die graag meedingen naar de Game van de Week. Misschien wel de beste Japanse RPG ooit kwam uit: Final Fantasy VI. Maar die is niet heel geschikt voor mobiele tussendoorsessies en ook het prijskaartje schrikt af. We raakten ook verknocht aan het Nederlandse Tetris-toren-spel 99 Bricks. Maar allebei werden ze geen Game van de Week. Ben jij al verslaafd aan Threes?

Only One

ICD Only One iPad iPhoneWe zijn in de ban van lekker simpele spelconcepten deze week. Only One is gratis te downloaden en bevat maar één omgeving. Een boomstronk met een kwaad gezicht erop geprojecteerd is het platform waar je maar door en door op kan spelen. Als koene strijder met zwaard ga je de strijd aan met iedereen die op de stronk verschijnt. Of het nou een handvol pixelridders is, een invasie van pixelridders of een tussenbaas bestaande uit pixels. Als je ze maar van de stronk afbeukt. De loop- en zwaardknop zijn je voornaamste krachten, maar door te knokken spaar je punten waarmee je nieuwe specialiteiten vrijspeelt die je helpen in de strijd. De mogelijkheid om krachtig in het rond te zwaaien met datzelfde zwaard bijvoorbeeld, of een snel duwtje om iemand daadwerkelijk de afgrond in te lozen. Simpel en soepel actiespel.

Downloaden: Only One (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Updates

ICS The Wolf Among Us iPad iPhone

  • Star Wars Tiny Death Star doet na de laatste update nog niks aan het feit dat je soms Bitizens te kort komt om lekker verder te spelen. Maar het spel is wel uitgebreid. Je kan nu drie holo-opdrachten tegelijk krijgen en wordt daarvoor ook rijkelijk beloond met munten en Imperial Bux. Je kan ook rekenen op tijdelijke evenementen. De Carbo Bay dient nu als schatkamer en het spel synchroniseert voortaan tussen apparaten… maar wel via Facebook.
  • The Wolf Among Us van de bekroonde adventure-ontwikkelaar Telltale Studios is toe aan het tweede hoofdstuk. Die kan je nu downloaden in de game voor 4,49 euro of gratis als je een Season Pass hebt. We hebben zelf geen tijd in het nieuwe hoofdstuk gestoken, maar de eerste recensies online zijn lovend. Het spel laat zijn tanden zien, is grimmiger en kiest zijn eigen pad in plaats van dat van The Walking Dead aan te houden. Wat overigens ook geen schande was.

Game van de Week: Threes

Game van de WeekEn dan opeens is er een puzzelspelletje dat alles vanaf het eerste moment goed doet. De bedoeling in Threes is dat je zo lang mogelijk gelijke cijfers aan elkaar verbindt. Je speelt op een bord met 16 vakjes, waarin na elke beweging een nieuw cijferblokje schuift. De cijferblokjes beginnen bij een 1 en 2, die je in elkaar schuift om samen een drie te vormen. Vervolgens begint het grote optellen. Twee drieën maken samen een zes, dan volgt de 12, 24, 48 en ga zo maar door. Als je geen cijfers meer met elkaar kan combineren en het bord vol staat, word je eindscore berekend aan de hand van de opgetelde cijfers op het bord en zie je hoe jouw scores afsteken tegen die van vrienden via Game Center.

Threes lijkt in het samenvoegen van gelijke waarden naar hogere waarden wel op Triple Town (dat eveneens een Game van de Week was), maar het spel is sneller en zet je hersenen flink meer aan het denken. Want: je schuift niet simpelweg één cijfer een kant op, maar pakt steeds een hele horizontale of verticale lijn op en verschuift die helemaal. Dat maakt Threes geweldig. Je moet altijd op je hoede zijn dat je nooit per ongeluk de verkeerde waarde combineert of een cijfer uitsluit om bij een ander cijfer te komen. Je kan best even spelen zonder op te letten, maar krijgt het daarna wel voor je kiezen. Threes vereist een eigen inzicht. Het zet je zelfs tijdens een potje meermaals op scherp en zuigt je er helemaal in. Grote aanrader.

Downloaden: Threes (€1,79 ter introductie, zonder in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2014, 18:00
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt, threes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.