Review: nieuwe Twitter-app Birdy houdt het simpel

Birdy for Twitter is een nieuwe, gratis iPhone-app met nadruk op de Twitter lijsten. Je schakelt er snel tussen en past ze makkelijk aan.

Birdy for Twitter iPhone headerHet kan bijna niet missen. Als je tweet en een iPhone bezit, heb je allang je favoriete Twitter-app gevonden. Tweetbot, als je van overzichtelijk houdt en mute-filters wil gebruiken om onderwerpen uit je timeline te filteren. De officiële Twitter-app, die prima functioneert maar wel wat druk oogt. Of de tientallen alternatieven die er zijn – dat kan ook. Birdy for Twitter ziet er toch bestaansrecht tussen. De iPhone-app wil je binnentrekken met de nadruk op Twitterlijsten, een rustige uitstraling en het prijskaartje.

We weten niet hoelang het standhoudt en of het überhaupt de intentie van ontwikkelaar T2 software was, maar Birdy for Twitter voor de iPhone is gratis te downloaden. Het ontbreekt de app aan reclame en ook andere hints naar een verdienmodel komen we nog niet tegen. Misschien niet de bedoeling, maar wel gunstig. Nu toeslaan als je bent gekieteld om een nieuwe app te proberen.

Roze en/ maar rustig

Birdy for Twitter heeft een opvallend zalmroze uitstraling. Het is nogal een dominante kleur, zeker in het schuifmenu dat er volledig in is uitgevoerd. De app ziet er wel modern uit, met ronde profielafbeeldingen, duidelijke letters en foto’s groot afgebeeld in de timelines. Birdy heeft in de timeline zelf een rustige uitstraling, waardoor het lekker scrollen is door berichten.

Birdy for Twitter iPhone Birdy for Twitter timeline iPhone

Twitterlijsten

Ontwikkelaar T2 Software vindt de Twitterlijsten het unique selling point van Birdy. Je hebt ze inderdaad snel bij de hand. Bovenaan je timeline druk je op de balk timeline en zie je een overzicht van de lijsten waarop je geabonneerd bent. Een tik volstaat om die vervolgens door te lezen. Het toevoegen van personen aan lijsten gaat net zo eenvoudig: dat kan direct vanuit een bericht in de timeline met een klein icoontje rechts. En ga je naar het schuifmenu, dan is ‘filters’ de bovenste optie en kan je direct een nieuw filter aanmaken. Een nieuwe Twitterlijst dus.

Stapel tekortkomingen

Het duurt helaas niet al te lang voordat de tekortkomingen van Birdy for Twitter zichtbaar worden. Je zoekt in deze app vergeefs naar pushberichten voor nieuwe reacties, er is geen mogelijkheid om termen uit je timelines te filteren en ondersteuning voor leesapps zoals Pocket om artikellinks naar door te zetten, ontbreekt ook. Meerdere accounts gebruiken eveneens. Maar ook een belangrijke basisfunctie mist. Als je op een tweet drukt waar een gesprek aan voorafgegaan is, is er geen mogelijkheid om dat gesprek te laden. En dat is niet het enige. Ondanks de nadruk op Twitterlijsten, haalt de app niet automatisch nieuwe tweets op.

Birdy for Twitter nieuwe tweet Birdy for Twitter uit lijsten kiezen iPhone

Terug naar af

Bij elkaar opgeteld zijn er teveel ontbrekende functies om Birdy for Twitter aan te raden. Het is een van die vele Twitter-apps die het sociale netwerk met een originele insteek benadert, maar vervolgens de basisfuncties over het hoofd ziet. Terug naar je huidige Twitter-app dus.

Downloaden: Birdy for Twitter (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Helaas krijgen we vlak na de publicatie van dit artikel berichten over overbelasting van de app. Het kan daarom zijn dat de app bij jou niet zo werkt als in dit artikel, helaas.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2014, 21:57
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.