iCulture speelt: veelbelovende Seabeard, Microtrip en wereld veroveren in First Strike Game

Seabeard is een veelbelovend Animal Crossing-achtig spelletje voor iPhone en iPad, van de maker van Rolando: Hand Circus.

ICS First Strike Game iPad headerHet scherm van je iPhone of iPad mag dan naar je wens misschien wel iets groter zijn; de wereld die je ermee kan bereiken is oneindig. In het nieuw aangekondigde Seabeard maak je kennis met een Animal Crossing-achtige wereld waarin je praat, vecht en avonturiert met Fabeltjeskrant-achtige figuren. Microtrip is juist van het cellen slikken op microscopisch niveau. Maar de focus van First Strike Game is pas echt wereldwijd. Daarin probeer je de vrede te bewaren terwijl je hele Aarde bestookt met nucleaire bommen.

Rolando-makers komen met Seabeard

Animal Crossing iPhone iPad SeabeardRolando was een van de eerste volwaardige games op de iPhone. Een spel met talloze levels en uitdagingen dat je eens wat langer kon spelen dan een minuut of vijf. Het is sindsdien een tijdje stil geweest rond ontwikkelaar Hand Circus, maar daar moet binnenkort verandering in komen dankzij Seabeard. We hebben er zin in.

De eerste trailer die van Seabeard is vrijgegeven, ziet er namelijk verschrikkelijk leuk uit. Het lijkt op een kruising van Animal Crossing van Nintendo en de iOS Game van het jaar 2013 volgens iCulture: Oceanhorn. Je bekijkt een kleurrijke wereld met Fabelkrant-achtige figuurtjes schuin van boven en het spel lijkt daarin een soort eigen wereldsimulatie neer te zetten. We zien personages praten in gezellige dorpjes en in rijformatie kerkers in trekken om daar niet nader getoonde gevechten aan te gaan. Maar we zien de poppetjes ook vissen, en een tekstuele vermelding wijst erop dat je een eigen dorp bouwt en uitbreidt in het spel.

Seabeard lijkt lekker veel te doen, maar we weten er nog niet al teveel over. Is het een online wereld of eentje helemaal van jezelf? Is het een gratis te downloaden spel of komt er een premium prijskaartje op? Ook is nog niet bekend wanneer Seabeard te downloaden zal zijn op iPhone en iPad.

Microtrip: slik eens een cel

ICS Microtip iPhoneHighscorespelletjes overrompelen de App Store, maar negen van de tien keer gaat het helaas wel om een één-op-één kloon van Flappy Bird. Zoniet Microtrip, een leuk getekende game waarin je als witte smiley zolang mogelijk duikt door een onbekend lichaam. Daarin blubber je naar beneden door glibberige gangetjes en hap je naar alle witte cellen die op je pad komen. Gevaar loert er natuurlijk ook: drie aanrakingen met zwarte stekelmennekes resulteert je dood en het optekenen van de highscore. Van het handige checkpointsysteem in onze vorige Game van de Week Smash Hit is helaas geen sprake; de levels in het spel zijn namelijk ter plekke bedacht en kan je dus niet letterlijk overspelen om verder te komen. Microtrip is een klein, geinig spelletje voor tussendoor.

Downloaden: Microtrip (€0,89, zonder in-app aankopen, iPhone, iOS 5.0+)

First Strike Game: raketten veroveren de wereld

ICS First Strike Game actie kiezen“Zelfs in 2014, zijn we in staat elkaar tot de prehistorie te veroordelen.” Met die kritische noot opent First Strike Game, een bijzondere simulatie voor de iPad waarin je de wereld voor je wint door succesvolle raketaanvallen uit te voeren. In het strategiespel kies je van tevoren een van de grote wereldmachten of anderzijds grote landen en werkt vanuit daar naar wereldverovering. Dat doe je door raketten te sturen naar andere regionen op Aarde. Daarmee vergaar je zoveel krediet dat je zorgeloos buurlanden kan innemen en een steeds groter rijk bouwt. Anderzijds moet je ook raketaanvallen tegenhouden en dat is in het spel belangrijker dan het lijkt. Ondanks het zware geschut moet je je eigen volk namelijk goed beschermen tegen de zware (atoom)bommen die wereldwijd gedropt kunnen worden. Het spel gaat daarbij tamelijk diep: je kan de bommen van een land met materiaal bijvoorbeeld uit elkaar halen in plaats van afvuren, om de componenten ervan te gebruiken in een nieuwe, grotere bom. Ontwikkelaar Feinheit zegt met de app te willen aantonen hoe snel goede verdragen kunnen ontsporen, met alle ellende van dien. Wij zien vooral een razend gepolijste game, een origineel spelprincipe en een game die één vierde van de inkomsten besteedt aan het tegenhouden van wereldwijde nucleaire gevaren.

Downloaden: First Strike Game (€3,59, iPad, iOS 5.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2014, 18:35
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.