Review: Keep Everything – handig kopiëren en plakken tussen iOS en Mac

Keep Everything voor iPhone, iPad en Mac is een fijne lees later-dienst waarin je artikelen, tweets, links en video opslaat en synchroniseert.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Dropbox iPhone Keep Everything iOSHoe vaak gebruik je de kopieer-knop op de iPhone of iPad? De nieuwe app Keep Everything heeft er een nieuw doel voor gevonden. Elke keer als je een webpagina, artikel, afbeelding, een tweet of een video kopieert vanaf iOS, slaat Keep Everything hem op. De applicatie verzamelt de items op de achtergrond nadat je de app geactiveerd bent. Daarna kan je ze zonder internetverbinding terugkijken. Dankzij de gelijknamige Mac-app kan je dat ook doen op de desktop.

Andersom werkt het ook: door webadressen, video’s, afbeeldingen en tweets te kopiëren op de Mac, worden ze gesynchroniseerd naar de iPhone en lees je ze ook daar door. De synchronisatie vindt plaats via je Dropbox-account; zonder account op die clouddienst mis je de functie.

Het grote verschil tussen de toepassing op iOS en de Mac is dat Keep Everything op de iPhone en iPad zijn werk volledig op de achtergrond verricht. De app maakt gebruik van background fetching op iOS 7 en kan dus werken terwijl je zelf in andere apps aan de slag bent. Helaas lukt dat niet erg lang: Keep Everything werkt slechts drie minuten na openen. Keep Everything laat het in die tijd precies weten wanneer je een item naar de app zet. Zodra je een link, tweet of video kopieert, zie je een pushmelding dat Keep Everything het bestand heeft gearchiveerd. Op de Mac sleep je links en inhoud handmatig naar de app.

Keep Everything hoofdmenu Keep Everything items op rij

Items lezen, sorteren en data besparen

Zowel op iOS als op de Mac worden je nieuwe gekopieerde items standaard toegevoegd aan je Inbox, zodat er een algemene plek is voor ongelezen werk. Daarna kan je ze doorsturen naar mappen met categorieën die je aanmaakt. Een lange druk op een item in de Inbox volstaat. De leesweergave van de app zelf biedt die functie niet. Daar kan je een artikel openen in andere apps die op je iPhone of iPad staan en zie je hoe groot een bewaard bericht is. Video’s vanaf YouTube werken in onze test niet in de volledige webweergave, maar laden wel in de leesweergave. Video’s worden overigens als enige niét offline opgeslagen.

Je bekijkt een bericht op twee manieren: in het kort met de Article-weergave; in de opgemaakte webpagina met de Keep-weergave. Omdat alle extra informatie en het uiterlijk van de site ook geladen wordt, kan Keep Everything zo wel eens erg veel ruimte op je iPhone innemen. Er zijn gelukkig wel instellingen om je batterij en dataverbruik te besparen. Zo kan je instellen dat de app alleen synchroniseert met een Wi-Fi-verbinding of schakel je het automatisch binnenhalen van gekopieerde links uit.

Keep Everything artikel leesweergave Keep Everything

Niet geheel gratis

Keep Everything is gratis te downloaden als app voor de iPhone en iPad en eveneens gratis uit de Mac App Store te halen. Bewaar je echter meer dan 100 items, dan stuit je op een betaalmuur. De Premium in-app aankoop heft de limiet op. Die kan je beter kopen op de iPhone dan op de Mac: op eerstgenoemde kost het je 4,49 euro, op de Mac het dubbele. De ruimte die je op Dropbox hebt is daarna het enige waar je rekening mee hoeft te houden.

Goede lees later-app

Keep Everything is een goede lees later-app, ook als je geen gebruik maakt van de synchronisatie met de Mac. De app verlangt geen account. Pas als je synchroniseert met de Mac, koppel je de app met je Dropbox-account. En omdat bijna elke app een Copy-functie heeft, heeft de app meteen een voorsprong op de ondersteuning voor lees later-apps als Pocket, Readability, Instapaper en Apple’s eigen Leeslijst. Omdat de app verder offline werkt, hoef je niet bang te zijn dat je artikelen deelt of dat je leeslijst openbaar is. Er valt genoeg te zeggen voor Keep Everything dus.

Downloaden: Keep Everything for Web (gratis, universeel, iOS 7.0+)
Downloaden voor Mac: Keep Everything for Web (gratis, Mac OS X 10.8+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2014, 14:52
Categorie Productiviteit
Onderwerpen copy paste, dropbox, lees later
Devices Mac, MacBook
Software macOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.