iCulture speelt: Mad Skills Motocross 2, vrienden in Clumsy Ninja en detectives

We spelen twee detective games voor iPhone en iPad, maken kennis met vrienden in Clumsy Ninja en crossen in Mad Skills Motocross 2.

ICS Mad Skills Motocross iOSIn de eerste iCulture speelt van de week spelen we detective. Op twee verschillende niveau’s. We doen een beroep op financiële-administratieve kennis in The Accounted en spelen een Candy Crush-variant met Another Case Solved. Om de actie erin te houden, stuiteren we eveneens op een crossmotor in Mad Skills Motocross 2. Dan is er nog een leuke Clumsy Ninja-update…

Mad Skills Motocross 2

ICS Mad Skills Motocross 2 iOSBroesend en stuiterend stuift ie af naar de hoogste regionen van de App Store: Mad Skills Motocross 2 weet al heel wat spelers te bereiken sinds de release van de game afgelopen donderdag. Het recept mag zo langzamerhand bekend zijn als al eens eerder een spel hebt gespeeld waarin je een motor balanceert. Je hebt een gas- en remknop waarmee je de snelheid doseert en rechts vind je pijltjes waarmee je voor- en achterover leunt.

Meer heb je niet nodig voor een beetje uitdaging naar de finishlijn. Maar meer biedt Mad Skills Motocross je wel: het spel zet je rechtstreeks tegenover een tegenstander op de baan en dat is vaak geen slome jongen. Je mag aan de bak dus, om snellere motoren en meer banen vrij te spelen. Als je er echt niet uitkomt, kan je een raket kopen waarmee je motor extra snelheid heeft maar tja… dat is toch wel een hele flauwe manier om een potje te winnen. Gelukkig telt ie niet in de multiplayer, waarin je elke week zo’n laag mogelijke tijd neerzet tegen de rest van de wereld. Het eerste deel bond 5 miljoen spelers aan zich en we zien geen reden waarom deel 2 daarvoor zou onder doen.

Downloaden: Mad Skills Motocross 2 (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Another Case Solved: allegaartje

ICS Another Case Solved iPad match 3King.com trekt tegenwoordig fel van leer tegen alle andere spellen dan Candy Crush Saga die Candy in de naam hebben, maar natuurlijk zijn er wel meer thema’s dan snoep te verzinnen voor je match 3-spelletje. Dat doet Another Case Solved van uitgever Chillingo nou ook. Het is werkelijk waar een match 3-spelletje vermomd als detective. De verschillende levels zijn cases die je dient op te lossen met veldwerk, speurwerk en oplossingen.

Het klinkt misschien spannend, maar het betekent min of meer dat je elk level door een paar saaie dialogen drukt om daarna achtereenvolgens voetsporen, vergrootglazen en sleutels te verzamelen. Na verloop van tijd vloeien er meer interessante items in beeld terwijl je de items combineert en af en toe zal het best een uitdaging zijn genoeg vergrootglazen te sparen, maar het kan allemaal wel wat sprankelender. Zeker omdat er zoveel poeha omheen zit. Another Case Solved biedt verder de mogelijkheid je kantoortje te upgraden en schotelt je zo nu en dan een Wie is het-spelletje voor, maar juist omdat de aankleding naar meer smaakt, merk je hoe karig het spelletje zelf is.

Downloaden: Another Case Solved (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

The Accounted: true detective/ econoom

ICS The Accounted dialoogWe blijven in de detectivesfeer hangen. The Accounted is een spel waarin je écht zaken oplost, of in ieder geval bijleert op financieel vlak. Dat is niet zo raar, want de game is geïnitieerd door Chartered Professional Accountants Canada. Als je Engels en gevoel voor economie of administratie een beetje goed is, heb je aan The Accounted een geing verpakte overhoring. In verschillende hoofdstukken krijg je dossiers voor je waarin je vragen krijgt waar verschillende bedragen weggeschreven horen te staan op papierwerk en waar het aan schort als het niet klopt. Het wordt verpakt in een leuke Amerikaanse retrostijl met telefoons met draaiknoppen, veel hoedjes en veel oud papierwerk. De muziek is goed en de dialogen zijn misschien niet sprankelend ingesproken – ze zijn in ieder geval pakkender dan die van Another Case Solved. Maar misschien is het allemaal niet relevant voor je hoor. Je mag gerust wegblijven van The Accounted als financiële administratie niks voor je is.

Downloaden: The Accounted (gratis zonder in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

ICS The Accounted iPhone

Vrienden in Clumsy Ninja

Clumsy Ninja lachen naar het vogeltjeHet Tamagotchi-spelletje Clumsy Ninja waarin je de carrière van een klungelige ninja voor je rekening neemt, heeft een kloeke update gekregen. Vanaf nu maken vrienden onderdeel uit van de spelervaring. Je kan toegevoegde vrienden in het spel helpen door hamers met ze te delen. Dat kunnen ze ook bij jou doen, met hetzelfde doel: gratis items repareren. Het is een dingetje dat je gewoonweg meer aan het spelen moet inhouden, maar misschien ook nog wel meer. Want als je vrienden toch al actief worden betrokken, welke updates kunnen we dan nog meer verwachten? In ieder geval: Clumsy Ninja is nu alvast verder voorzien van nieuwe ballonnen en een rood schaduwpak. Als je die (tegen een in-app aankoop) draagt, sprokkel je meer ervaringspunten binnen met je trainen.

Downloaden: Clumsy Ninja (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2014, 19:44
Categorie Games
Onderwerpen clumsy ninja, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.