Outread laat je sneller lezen op iPhone en iPad

Outread laat je nog sneller lezen op iPhone en iPad, door tekst te dimmen. Outread pakt het anders aan dan Syllable en Velocity.

outread-iphoneOutread, een app om je leessnelheid te vergroten, heeft een update gekregen. Het is de eerste grote update sinds de app ruim een maand geleden in de App Store verscheen. Voor iPad-gebruikers is het grootste nieuws dat Outread nu ook geoptimaliseerd is voor de grotere schermen van iPads. Maar ook als je Outread alleen op de iPhone gebruikt, valt er iets te ontdekken: er zit namelijk een nieuwe snelleesmodus in, waarbij minder belangrijke delen van de tekst worden gedimd.

Een video hieronder laat precies zien hoe dat werkt. Outread werkt iets anders dan gebruikelijke snelleesapps, die vaak één woord of een paar woorden tegelijk laten zien. Bij Outread zie je de totale tekst, maar je oog wordt automatisch gedwongen om sneller te lezen omdat er steeds een bepaald deel van de tekst gemarkeerd is.

De update van Outread bevat nog meer handige extra’s, zoals ondersteuning voor AirDrop, het kunnen openen van veel meer documentformaten (.doc, .docx, .rtf, .txt en Pages) en een favorietenlijst van artikelen die je nog wilt lezen. Ook kun je het contrast van de markeerstift nu handmatig aanpassen en is er betere ondersteuning voor Dynamic Type-lettertypes. In een eerdere update kreeg Outread al ondersteuning voor URL-schema’s, verversen op de achtergrond en ondersteuning voor een speciaal lettertype voor mensen met woordblindheid, OpenDyslexic.

outread-instellingen outread-integratie

Meer apps voor snellezen

Er zijn natuurlijk nog veel meer apps om te snellezen op de iPhone. ReadQuick is bedoeld voor het snelleren van teksten en het bijna gelijknamige QuickReader is wat meer gericht op het snel lezen van boeken. Syllable en Velocity zijn twee andere bekende namen voor het sneller lezen van teksten. Ze zijn ideaal voor mensen die grote hoeveelheden tekst moeten doornemen, zoals studenten en wetenschappers.

Downloaden: Outread (€4,49, universeel, iOS 7.0+)

Hieronder zie je een filmpje waarin de werking van Outread wordt uitgelegd:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2014, 12:33
Categorie Productiviteit
Onderwerp snellezen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.