Review: simpel video’s op iPhone en iPad zetten met RealPlayer Cloud

RealPlayer Cloud is een handige app waarmee je video's vanaf je pc of Mac naar de iPhone en iPad over zet.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

RealPlayer Cloud iPhone iOSRealPlayer was ooit een videospeler die je liever niet op je computer wilde hebben. De app was relatief zwaar voor het systeem, zat vol met reclame en installeerde als je niet oppaste ook een balk in je webbrowser. Maar tijden veranderen: RealPlayer Cloud is nu vooral een handige app. De app is vanaf vandaag wereldwijd te gebruiken. Je krijgt bij aanmelding 2 gigabyte ruimte gratis waarmee vanaf de pc of Mac films en series op de iPhone en iPad kan zetten en bekijken.

Geen omkijken naar je video’s

RealPlayer Cloud maakt dankbaar gebruik van het grote nadeel aan iTunes. Video’s op je iPhone of iPad zetten via iTunes is omslachtig omdat je de kabel moet aansluiten, het toestel mogelijk moet synchroniseren met de pc of Mac en omdat je videobestanden ook nog van een specifiek videobestandsformaat moeten zijn om te werken. Die zorgen neemt RealPlayer Cloud allemaal weg. Je sleept de bestanden naar de website van RealPlayer Cloud en vervolgens kan je ze bekijken in de iOS-app. Synchroniseren gaat razendsnel.

RealPlayer Cloud verschillende platformenOm het bestandsformaat hoef je je geen zorgen te maken in RealPlayer Cloud. De applicatie kan overweg met gangbare bestanden als .mkv, .flv, .wmv, .xvid, .mov, .avi en .mp4. Zo zijn bijna alle video’s gedekt. Video’s die je overhevelt naar de applicatie, zie je terug in de tweede pagina van de app. Daar zie je ze onder het tabblad RealPlayer Cloud. Video’s die je voor op reis wilt meenemen, houd je even ingedrukt en geef je de opdracht om te downloaden. Zo bekijk je ze ook zonder internetverbinding.

Video’s uit je eigen netwerk en meer

RealPlayer Cloud heeft meer functies dan bovengenoemde. De app indexeert namelijk ook video’s die in het fotoalbum op je iPhone of iPad staan en toont die in het hoofdmenu en op de pagina My Videos tussen je overgezette video’s. Het hoofdmenu leidt je ook naar de andere mogelijkheden. Je kan video’s opnemen en delen, video’s uit je Facebook-nieuwsfeed bekijken en voor RealPlayer Cloud opgeslagen bladwijzers in de app zien.

Leuker is echter de Device Sharing-functie. Daarmee zie je de video’s van apparaten binnen hetzelfde Wi-Fi-netwerk waarop je bent ingelogd, zonder dat je daarvoor de opslag van RealPlayer Cloud gebruikt. Op de centrale pagina Collections deel je video’s van alle bronnen (cloud, gedeeld, fotoalbum en netwerk) handmatig in.

RealPlayer Cloud lege app iPhone RealPlayer Cloud iPhone selecteren

Gratis extra ruimte en kosten op rij

Je krijgt 2 gigabyte gratis bij het aanmelden in RealPlayer Cloud, maar daarmee houden de giften van de app niet op. Je mag rekenen op 250 MB extra voor het uploaden van je eerste video, 250 MB als je een video deelt en maximaal 1 gigabyte als je de app op vier andere apparaten installeert. RealPlayer wil echt de videospeler worden die je overal op gebruikt – dat is duidelijk.

Wil je nog meer ruimte, dan kan je een Premium abonnement nemen in de app. Tegen betaling van 44,99 euro per jaar krijg je 25 gigabyte ruimte. En daar wringt hem de schoen wel een beetje. Ook als je betaalt voor RealPlayer Cloud, is de ruimte die je hebt nog aan de krappe kant voor video’s. Hoewel de app video’s comprimeert en optimaliseert voor mobiel gebruik, is een beetje aflevering van een serie in HD-kwaliteit al snel meer dan 1 gigabyte groot. En dan kom je snel aan je tax. Ook mogen video’s wel wat sneller geladen worden. Zeker voor relatief kleine video’s heeft RealPlayer eigenlijk teveel tijd nodig.

RealPlayer Cloud versus concurrenten

RealPlayer Cloud video afspelenQua functionaliteit ontbreekt het RealPlayer Cloud aan mogelijkheden van de concurrentie. Zo kan je bij VLC for iOS (gratis) en sinds vandaag ook nPlayer (€4,49) bijvoorbeeld ook video’s uit Google Drive of Dropbox halen, wat je mogelijk een extra account maken bespaart. Beide apps maar ook Infuse 2 (gratis) hebben echter nog veel meer mogelijkheden: je kan een directe lijn openzetten vanaf de pc of Mac naar de applicatie en zo je video’s overhevelen. Ook kan je met die apps inloggen op servers om je video’s vanaf te halen en ondertitels inladen. Het bespaart je video’s opslaan en afspelen vanaf de cloud.

Dat maakt van alledrie de apps completere pakketten dan het nieuwe RealPlayer Cloud. Maar het zijn geen apps die je aan je moeder uitlegt – en als die gewoon een simpele manier zoekt om video’s op de iPhone en iPad te kijken, dan is die er nu. De vraag die overblijft is dan of je er 44,99 euro per jaar voor over hebt om echt fijn te kunnen kijken.

Downloaden: RealPlayer Cloud (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2014, 9:12
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen muziek, video, vlc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.