Update voor NRC Reader: nieuw lettertype, sneller zoeken

NRC Reader voor iPhone en iPad is voorzien van een nieuw, moderner lettertype. Maar leest ie ook lekkerder?

NRC Reader headerDe nieuwsapp NRC Reader heeft zijn eerste update uitgebracht die het uiterlijk van de applicatie aanpast. Het gaat niet om een complete metamorfose, maar juist verschillende details die voor een opgefrist uiterlijk moeten zorgen. De meest in het oog springende verandering is een nieuwe leesletter van de app. Het lettertype is net wat hoekiger en oogt moderner dan voorheen.

Of hij ook beter leest? Over smaak valt niet te twisten, om het veilig te houden. De letter is wat statiger dan voorheen en benevelt de witruimte tussen de regels en woorden wat. Lange alinea’s zien er wel echt uit als een blok tekst.

De update naar versie 1.1.2 van NRC Reader brengt meer vernieuwingen met zich mee. De zoekfunctie is uitgebreid en laat je zoeken door meerdere edities. De artikelkoppen met afbeeldingen wijzen naar edities die je al eerder hebt gelezen; die zonder heb je nog niet gelezen of zijn nog niet geladen op je huidige toestel. Jammer is wel dat sommige artikelkoppen in het zoekoverzicht uit beeld vallen.

NRC Reader nieuw lettertype NRC Reader iPhone zoekfunctie

Op ander visueel vlak is de animatie van een artikel of editie dichtschuiven wat vloeiender geworden en moet de app er beter uitzien onder iOS 7 – al zijn de knoppen ‘oude stijl’ met schaduwrand gebleven. Als laatst moeten problemen met de pushberichten voor nieuw beschikbare edities zijn verholpen. Het is de laatste versie van NRC Reader die geschikt is voor iOS 6. Hierna wordt de app enkel nog geoptimaliseerd voor iOS 7.

NRC Reader, die applicatie waarmee je elke dag een selectie van ongeveer 6-8 artikelen leest uit NRC en nrc.next vanaf 1,79 euro per week, viel onlangs in de prijzen bij iPhoneclub. In onze iCulture Awards riepen we de applicatie uit tot Beste Nederlandse Nieuwkomer en Beste Nieuwsapp voor iPhone en iPad 2013. In de update-omschrijving van de app stelt de krant nu 100.000 installaties op de iPhon een iPad te hebben. Inmiddels heeft de concurrentie ook niet stilgestaan: de Volkskrant Select is een vergelijkbaar initiatief. Daarin lees je elke avond 10 artikelen uit de krant van de dag erop.

Downloaden: NRC Reader (gratis, universeel, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2014, 12:57
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp nrc reader

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.