RescuePhone: iPhone-app is meldkamer voor doven en slechthorenden

RescuePhone is een iPhone-app waarmee je contact kan opnemen bij noodsituaties, nu ook voor doven en slechthorenden.

RescuePhone iPhone headerRescuePhone voor de iPhone is vanaf een nieuwe update ook geschikt door doven en slechthorenden. De meldkamer die het mogelijk maakt vanuit je iPhone bij een noodsituatie meteen extra informatie door te sturen, geeft daarbij de optie om tekst mee te sturen met een telefoontje. Daarnaast verstuurt RescuePhone ook je locatie, foto van de situatie, ingevoerde medische gegevens en waarschuwingsadressen naar de meldkamer. Die speelt de informatie zo efficiënt mogelijk door naar de politie, brandweer of ambulance.


De meldkamer mobiliseert vervolgens de diensten die nodig zijn voor je situatie. De functie voor slechthorenden en doven is in te schakelen als een aparte module binnen de applicatie, waarna onder andere het tekstveld bij een noodsituatie naar voren komt.

RescuePhone locatie meesturenRescuePhone is op meer aspecten vernieuwd in versie 1.2.3 van de app. Het hoofdscherm van de app is aangepast en biedt een vernieuwd hoofdscherm met een snelle en grote SOS-knop midden in beeld. Daar omheen kan je naar de instellingen, je medische gegevens invoeren en met een knop de dovenmodule activeren. Bovenin beeld zie je hoeveel credits je nog hebt. Met een credit kan je één keer contact opnemen met de meldkamer. Je kan er drie pakketten van kopen, waarvan de goedkoopste 89 cent kost voor één credit. Voor 4,49 euro koop je 5 credits, voor 8,99 euro kan je 12 keer bellen.

Het al langer verkrijgbare RescuePhone is niet de enige Nederlandse app die gegevens voor je kan meesturen naar het landelijke alarmnummer. Een jaar geleden schreven we over Help bij Nood, een app met een soortgelijke functionaliteit.

Downloaden: RescuePhone (€0,89, iPhone, vanaf iOS 4.0)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2012, 8:51
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen alarm, eerste hulp, noodsituaties
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.