Remote-app heeft update voor iTunes Radio, maar minder interessant voor ons

De Remote-app voor iPhone en iPad ondersteunt nu iTunes Radio. Helaas is de functie nog niet beschikbaar in Nederland en België.

itunes-radioApple’s gratis Remote-app heeft een update gehad die de app vernieuwt op één aspect. De applicatie waarmee je iTunes op Mac en Windows aanstuurt, heeft voortaan ondersteuning voor iTunes Radio. Dat is de muziekfunctie van iTunes waarmee je gratis een radiostation kan opzetten op basis van een artiest die je leuk vindt. iTunes zoekt er dan zelf muziek bij in hetzelfde straatje past. Omdat iTunes Radio nog niet in Nederland en België beschikbaar is, hebben wij er nog niet veel aan.

De naar het Nederlands vertaalde omschrijving van de update doet misschien vermoeden dat iTunes Radio nu in Nederland (en België, maar daar is de tekst Engels) te gebruiken is. Dat is echter nog niet het geval.

remoteiTunes Radio zou in het begin van 2014 wel eens wél beschikbaar kunnen zijn in Nederland en of België. Dan krijgt de tweede lichting landen iTunes Radio, maar vooralsnog lijken alleen Canada, Australië en het Verenigd Koninkrijk dan toegang te krijgen tot de functie. Destijds kregen we enkele tips van lezers die een ‘Welkom bij iTunes Radio’-scherm vonden in hun Muziek-app op de iPhone. Een druk op de knop om de dienst te gebruiken, stuurde gebruikers echter door naar een pagina die uitlegt dat de dienst nog niet beschikbaar is.

Apple duurt er lang over om de nieuwe dienst geïntroduceerd te krijgen in onze landen. Dat is eigenaardig, omdat de muziek-streaming dienst Deezer de functie al jaar en dag biedt. De functie is zelfs te gebruiken als je geen betaald abonnement op Deezer hebt en put eveneens uit een database met miljoenen nummers om te luisteren.

Downloaden: Remote (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2013, 11:13
Categorie Amusement
Onderwerpen deezer, itunes radio, remote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.