Evernote voor iPhone en iPad: visitekaartjes scannen en presentatiemodus

Evernote voor iPhone en iPad laat Premium-gebruikers visitekaartjes scannen en heeft nu een presentatiemodus. Iedereen mag het uitproberen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

evernoteAantekeningen-app Evernote heeft een fikse update gehad, waarbij met name Premium-gebruikers handige nieuwe mogelijkheden hebben gekregen. De meest in het oog springende nieuwe optie is de nieuwe visitekaartjescamera waarmee je visitekaartjes kunt scannen. Als je een scan hebt gemaakt zet Evernote de gegevens op het kaartje meteen om in een contactnotitie die je kunt bewerken. Ook nieuw is de presentatiemodus, waarmee je via AirPlay of een kabel notities aan een groep kunt presenteren. Gebruikers van de gratis variant mogen de nieuwe functies ook uitproberen: ze kunnen 5 visitekaartjes scannen en de presentatiefunctie 2 weken uitproberen.

Daarnaast is het nu mogelijk om bij Quick Notes je zakelijke notitieboek (Evernote Business) te selecteren. Hierdoor komen snelle notities automatisch in je zakelijke notitieboek terecht in plaats van je persoonlijke notitieboek. Erg handig voor mensen die Evernote vooral voor zakelijke doeleinden gebruiken. Je kunt jouw snelnotities aanpassen bij Notebook Settings. Om de nieuwe presentatiemodus te gebruiken tik je onderaan een notitie op “More” en daarna op “Present”. Na het inschakelen van AirPlay of het koppelen via een kabel kun je de presentatie bedienen met je iPhone. Scroll om het scherm te laten afrollen en tik op het zonnetje of het maantje voor de dag- en nachtmodus. Om visitekaartjes te scannen moet je op het camerascherm naar rechts slepen.

visitekaartjespresenteer

Evernote gaat met deze update ook steeds meer de zakelijke en sociale kant op. Zo is het nu ook mogelijk om je LinkedIn en Facebook-accounts aan je adresboek te koppelen. Evernote vult de contactgegevens van gescande visitekaartjes dan aan met een foto en informatie uit die netwerken. Ook kun je Evernote nu automatisch jouw gegevens naar een nieuw contact laten mailen. Zo heb je niet alleen de gegevens van die ander, maar weet diegene ook meteen hoe ze jou kunnen bereiken. Voer hiervoor je gegevens in bij Account Settings.

Tot slot heeft Evernote nog een aantal kleine aanpassingen gemaakt. Zo is er een nieuwe ‘Dupliceren’-knop om een notitie te kopiëren en is er een synchronisatieknop aan het startscherm toegevoegd. Als je Evernote bij vrienden aanbeveelt kun je punten voor een Evernote Premium abonnement verdienen of andere extra’s krijgen. Evernote Premium kost €5,49 per maand, of €44,99 per jaar. In een vorige update werd Evernote uitgebreid met de mogelijkheid om je hoofdscherm naar eigen smaak in te richten en al je notities op een wereldkaart weer te geven.

Downloaden: Evernote (gratis, Premium-abonnement €5,49 per maand, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2013, 13:24
Categorie Productiviteit
Onderwerpen airplay, evernote, notities, presentatie, visitekaartje

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.