Regen: nieuwe Buienradar-app voor iPhone met zoomfunctie

Regen is een nieuwe app voor de iPhone waarmee je Buienradar kan gebruiken en kan inzoomen op de kaart. Zo zie je tot op straatniveau waar en wanneer de regen valt.

Regen iPhone Buienradar inzoomen appDe Nederlander Jeroen de Leeuw heeft een nieuwe iPhone-applicatie uitgebracht die de gegevens van Buienradar een handige draai geeft. ‘Regen’ laat de geanimeerde weerkaart van de populaire website en applicatie namelijk zien op een kaart van Google Maps. Daardoor kun je inzoomen tot de voordeur en de regenkaart in satelliet- of kaartweergave zien. De applicatie is gratis uit de App Store te downloaden.

In onze testsessie van de app Regen was er praktisch geen wolkje aan de lucht. De witte wolken die er wel waren, verdwenen geheel in de lichtgrijze kaartweergave van Regen. Gelukkig kun je de kaarten van Google Maps ook in satelliet of combinatie-weergave bekijken en dat is in Regen niet anders. Met de locatiefunctie onder de info-knop rechtsboven kun je meteen je locatie op de kaart aangeven. Dat is handig om uitgezoomd het grote plaatje te zien, maar het is ook makkelijk om zo snel naar de goede plek in te zoomen.

Regen maakt gebruik van de geanimeerde kaart van Buienradar. Met opties onder de info-knop rechtsboven bepaal je hoe snel die animatie – van een uur voor het huidige tijdstip en twee uur erna – voorbij trekt. Net onder de tijd van je iPhone, kun je vervolgens zien hoe laat het op de kaart is. Je kan de animatie overigens niet pauzeren. De andere optieknop geeft de transparantie aan. Zet die helemaal links en je ziet alleen de wolken die een garantie op neerslag bieden, schuif hem helemaal naar rechts en je ziet alle bewolking.

Misschien ten overvloede: met Google Maps kan je uitzoomen en bewegen tot aan de andere kant van de wereld. Dat heeft voor de neerslagindicatie echter niet zoveel zin. Die baseert zich op de dienst van Buienradar en werkt alleen in Nederland en België.

Downloaden: Regen (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2011, 13:41
Categorieën Het weer, Nederlandse apps
Onderwerpen buienradar, neerslag, regen, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.