MijnTuinApp: advies en informatie over je tuin op de iPad

MijnTuinApp is de iPad-applicatie van MijnTuin.org, een website waarop je kan bijhouden wat er in je tuin groeit. De app is op dit moment nog zeer beperkt en alleen handig om snel informatie mee te winnen.

MijnTuinApp iPad tuinieren bijhoudenDe website MijnTuin.org geeft je de mogelijkheid om je tuin digitaal vast te leggen. Welk plantje heb je als laatst in de grond gestopt? Wanneer heb je voor het laatst onkruid gewied? Het zijn activiteiten die je kan lezen en schrijven op de website. Sinds dit weekeinde ondersteunt de fonkelnieuwe bijbehorende iPad-applicatie MijnTuinApp de website. De app geeft vooral snelle informatie.

Je tuin digitaal vastleggen is nog steeds een taak die louter voor de website van de gratis dienst is weggelegd. De iPad-versie is er om snel te kijken wat er in je tuin groeit en welke informatie daarover beschikbaar is. In het hoofdmenu heb je de keuze uit Berichten, Status, Planten en Tuiniers. Door op planten te drukken, kom je bij het overzicht aan flora in je tuin en daar lees je informatie en advies over de bloemen, planten, struiken en bomen.

Bij Tuiniers kun je een blik werpen op andere personen die MijnTuin gebruiken. MijnTuin iPad versie splashscreenHelaas laadt de app maar een deel van de tuinierders die voorhanden zijn en is er geen zoekfunctie om te zoeken op vrienden of bekenden. Bovendien zie je bij de gebruikersprofielen niets meer dan een algemene omschrijving van een persoon staan. De eventuele links die daarin staan, zijn bovendien niet actief te benaderen. Je ziet hoeveel fans, favorieten en planten iemand heeft en optioneel hoe groot iemands tuin is, maar er is verder geen overzicht van welke planten erin staat en hoe iemand zelf tuiniert. Ook foto’s van tuinen zijn onvindbaar. De andere hoofdmenu-optie Berichten laat je eigen laatste handelingen zien en met Status kun je zeggen wat je aan het doen bent.

Al met al is MijnTuinApp meer een uitgeklede versie van de website dan een nuttige app. Hij is handig om even snel informatie op te zoeken over een plantensoort, maar verder is het veel handiger om de volledige website te gebruiken in Safari of een andere iPad-browser.

Downloaden: MijnTuinApp (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2011, 14:55
Categorieën Nederlandse apps, Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.