ReelDirector 3.0 videobewerking op de iPhone krijgt meer functies

Fotobewerking op de iPhone is voor veel mensen al een stap te ver, maar dat geldt helemaal voor videobewerking. Waarom zoveel moeite doen op het kleine scherm van de iPhone, terwijl je het veel comfortabeler op de desktop kunt doen? Maar die desktop is niet altijd in de buurt en je wilt toch een filmpje […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

reeldirector-ipadFotobewerking op de iPhone is voor veel mensen al een stap te ver, maar dat geldt helemaal voor videobewerking. Waarom zoveel moeite doen op het kleine scherm van de iPhone, terwijl je het veel comfortabeler op de desktop kunt doen? Maar die desktop is niet altijd in de buurt en je wilt toch een filmpje met anderen delen. ReelDirector laat met een waardering van 4 sterren in de App Store zien, dat je wel degelijk goede videobewerking voor de iPhone kunt maken. Er is nu een update 3.0 uit.

De applicatie is voor het eerst ook geschikt om op de iPad te gebruiken. Daarnaast is er een ‘Getting Started’ demoproject toegevoegd om je op weg te helpen. Je kunt tekstoverlays maken in een videoclip, waarbij je de keuze hebt uit meerdere fonts en stijlen.

Ook nieuw: het Ken Burns-effect, handig als je wat foto’s tussendoor hebt toegevoegd die je niet te statisch in beeld wilt brengen. Je hebt de mogelijkheid om video’s te roteren en je kunt video’s in verschillende resoluties en schermoriëntaties met elkaar mixen in één project.

reeldirector

Als je zoals ik iMovie gewend bent is het eigenlijk moeilijk voor te stellen dat er met zo’n eenvoudige app zoveel mogelijk is. Een watermerk zetten bijvoorbeeld, makkelijk openings- en sluit-credits opnemen in diverse stijlen, een voice-over opnemen of soundtracks mixen. Alle geïmporteerde clips worden non-destructief bewerkt, dus je kunt op elk moment weer terug. Ook kun je een video makkelijk splitsen in 2 of 3 losse clips. Het eindresultaat sla je in de fotorol op of verstuur je per e-mail naar vrienden.

Downloaden: ReelDirector (€5,99)

Onderstaande video toont de nieuwe functies in ReelDirector 3:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2010, 15:18
Categorie Amusement
Onderwerpen reeldirector, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.