Reeder voor iPad snoeit in functies na update Google Reader

De RSS-lezer Reeder for iPad heeft een aantal functies verloren in haar laatste update. Het is niet meer mogelijk om notities te schrijven of om artikelen te delen binnen de onderliggende Google Reader-structuur.

Reeder for iPad update Google Reader functiesReeder for iPad, een alom bejubelde RSS-lezer voor Apple’s tablet, heeft een update gekregen die in het aantal functies van de applicatie snoeit. Dat komt omdat de basis voor de app wordt gevormd door Google Reader. Google heeft onlangs een paar veranderingen doorgevoerd. Zo kun je geen artikelen meer delen binnen Google Reader. Ook kun je geen notities meer toevoegen en vrienden volgen. De functies zijn nu dus ook vervallen in Reeder for iPad.

Google voerde de vernieuwingen door in Google Reader om de focus van het delen van artikelen te verleggen naar haar nieuwe sociale netwerk Google+. Daarom kun je in de RSS-dienst alleen nog artikelen delen op Google+ met de daarvoor bestemde +1 knop. Die mogelijkheid ontbreekt vooralsnog in Reeder for iPad. Het delen op andere sociale netwerken kan nog wel.

Overigens is Reeder ondanks het verlies wat ons betreft nog eens van de fijnste apps om nieuws tot je te nemen op de iPad.

Downloaden: Reeder for iPad (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2011, 12:53
Categorie Nieuws
Onderwerpen google reader, reeder, rss

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.