De Gelukkige Olifant: kinderboek van Youp van ‘t Hek op de iPad

Youp van 't Hek heeft een voorleesverhaal voor de iPad geschreven. Het heet De Gelukkige Olifant en gaat over een dier dat zichzelf te dik vindt... maar daar weet het jongetje Lars wel iets op.

Youp van 't Hek iPad verhaal De Gelukkige OlifantYoup van ‘t Hek is niet alleen cabaretier, columnist en vertegenwoordiger van de bretels. Je mag hem ook betitelen als kinderboekenschrijver. De Gelukkige Olifant is een verhaal van hem op de iPad met tekeningen en animaties van Georgien Overwater. Van ‘t Hek leest zelf voor en doet de stemmen van het hoofdpersonage en de dieren uit het boek. Kinderen kunnen zich laten voorlezen of het zelf lezen.


De Gelukkige Olifant begint bij een wandeling in de jungle van het jongetje Lars, die plotseling stuit op een huilende olifant. Hij huilt omdat hij zichzelf veel te dik vindt. Maar daar weet Lars wel wat op…

De tekeningen zijn interactief en laten zich soms volledig, maar soms ook deels beroeren. Zo kun je op een van de eerste pagina’s bijvoorbeeld een vogeltje laten fluiten, precies zoals in de regels daaronder is voorgelezen. Andere animaties mag je eigenlijk niet overslaan omdat ze deel uit maken van het verhaal. De Gelukkige Olifant dieren naar het circus iPad verhaalOmdat niet levensgroot in beeld wordt gebracht welke vormen je kan drukken voor een geluid en animatie, is de spanning van het ontdekken in stand gehouden.

De Gelukkige Olifant is al een tijdje uit voor de iPad en werkt ook op de iPhone. Na de laatste update die wat foutjes wegpoetste, krijgt het de maximale waardering uit 12 beoordelingen in de App Store. Op de iPhone heb je alleen de mogelijkheid om voorgelezen te worden. Daar zijn de regels tekst onderaan het scherm verdwenen.

Downloaden: De Gelukkige Olifant (€2,99, universele app)

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.