My Xbox Live laat je Xbox op afstand besturen met de iPhone

De My Xbox Live-app voor de iPhone en iPod touch, is voortaan een afstandsbediening voor de Xbox 360. Met de iPhone-applicatie kan je video's, games en apps starten en informatie over een gespeelde game lezen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

My Xbox Live iPhone Xbox 360 remoteDe Xbox 360 laat zich voortaan een beetje met de iPhone bedienen. De My Xbox Live-app heeft een update gekregen die ervoor zorgt dat je de iPhone als afstandsbediening van Microsofts spelcomputer kan gebruiken. Zo kan je een recent gespeelde game, een app of een video op de 360 starten. Video’s kan je daarnaast pauzeren, terugspoelen en doorspoelen. De functie knipoogt alvast naar SmartGlass, de term die Microsoft heeft verzonnen voor het bedienen van je Xbox 360 met verschillende apparaten zoals telefoons en tablets.

Toch is SmartGlass volgens Microsoft nadrukkelijk niet hetzelfde als de functionaliteit van My Xbox Live nu. Eerstgenoemde zorgt ervoor dat je touchscreen-apparaten kan inzetten als tweede scherm tijdens het spelen van een game op je Xbox 360. Dat hoeven we in deze app blijkbaar nog even niet te verwachten.

My Xbox Live iPhone als Xbox 360 remoteOm My Xbox Live versie 1.5 te verbinden aan de Xbox 360, druk je op Connect bovenaan de nieuwe Quickplay-pagina in de app. Daarna kan je dus video’s bedienen, maar kan je ook extra informatie opvragen over wat je bekijkt. Zo lees je bijvoorbeeld informatie over een game die wordt gespeeld. Met de Discover-functie zie je trailers en andere informatie over nieuwe films, games en muziek. Met de Play on Xbox-knop onderaan de informatie laat je de trailer starten op de spelcomputer.

iPhone-bezitters hebben de primeur van de My Xbox Live-functies. De iPad-versie van de app ondersteunt per ingang van versie 1.5 het Retina-scherm van de nieuwe iPad, maar nog niet de remote-optie. Ook op Android is er nog geen sprake van bediening op afstand.

Door de update van de iPhone-app is de kans groot dat je opnieuw mag inloggen. We ervoeren even verbindingsproblemen toen we dat wilden doen.

Downloaden: My Xbox Live (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 16:56
Categorie Games
Onderwerpen afstandsbediening, google glass

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.