Reduce voor iPad: foto’s kleiner maken in fraaie app

Reduce voor iPad is een foto-app waarmee je foto's kleiner kunt maken, zodat je ze makkelijker en goedkoper kunt uploaden.

reduce icoonAls je foto’s wilt uploaden vanaf je iPad, moet je soms zuinig aan doen met je databundel. Je uploadt een paar grote foto’s en je bundel is alweer bijna op. De standaard Foto-app biedt helaas weinig bewerkingsopties. Maar gelukkig schiet Reduce te hulp met een ‘dieetplan’ voor je foto’s. Je opent een foto, geeft de grootte in pixels en de JPG-kwaliteit aan of kiest hoe groot het uiteindelijke bestand moet worden. Eventueel kun je het toevoegen van EXIF-data aan- of uitzetten en de afbeelding nog wat scherper maken. Via een vergrootglas bekijk je de resultaten. Ben je klaar, dan tik je op de startknop om het proces te starten.

reduce ipadReduce kan ook batchgewijs foto’s aanpassen, zonder dat je gefrustreerd raakt door handmatige aanpassingen of steeds weer herhalen van steeds dezelfde handeling. Je tapt de foto’s aan, kiest de instellingen en start het proces. Reduce slaat de foto’s op in je camerarol. Moet je vaak foto’s aanpassen, dan kun je de instellingen opslaan. Op iPadclub gebruiken we bijvoorbeeld vaak foto’s dan 300 en 560 pixels breed. Reduce is momenteel voor een introductieprijs van €1,79 te krijgen. Hou er wel rekening mee dat je minimaal iOS 6.0 nodig hebt.

Downloaden: Reduce (€1,79, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2013, 12:29
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen camera, fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.